• 瀏覽: 21,261
  • 回覆: 188
+4
本主題由 版務管理 於 2023-11-20 13:17 下沉
Gigi受訪時坦言對新歌反應感到期待,皆因是其首支英文單曲之餘,亦是首度為台慶劇獻唱歌曲,她表示:「希望我聽到首歌時唔會覺得太尷尬啦。」而為了該首歌,她更做足功課:「因為我本身英文唔係咁常用,所以我有逐個字去查字典,同埋寫低晒啲意思,等自己可以了解啲歌詞好啲。發音方面,我事前都有練習,逐個字去練習點讀,練到覺得有效果先成句讀出嚟。

原文網址: 新聞女王|炎明熹首唱台慶劇歌 為英文詞查字典︰逐隻字練習點讀 | 香港01 https://www.hk01.com/article/962974?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

附件

m3COHDJC-2t_N094SJ3PdHUmNeGmXr6DnDPaJZwz2iU.jpeg(32.37 KB)

我真係為理大難堪
佢竟然毫不難為情。。。

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:17 發表

Gigi受訪時坦言對新歌反應感到期待,皆因是其首支英文單曲之餘,亦是首度為台慶劇獻唱歌曲,她表示:「希望我聽到首歌時唔會覺得太尷尬啦。」而為了該首歌,她更做足功課:「因為我本身英文唔係咁常用,所以我有逐個字去查字典,同埋寫低晒啲意思,等自己可以了解啲歌詞好啲。發音方面,我事前都有練習,逐個字去練習點讀,練到覺得有效果先成句讀出嚟。

原文網址: 新聞女王|炎明熹首唱台慶劇歌 為英文詞查字典︰逐 ...
同時間佢在韓劇歌曲音樂會接受訪問時,又係講到關於英文的問題,加埋早前講佢就嚟考試又係提及英文呢方面,佢自己講到自己英文呢方面真係好唔掂咁,真係好難怪人質疑佢DSE英文成績。

又有黑社會想攪事抹黑.

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:18 發表

我真係為理大難堪
佢竟然毫不難為情。。。
網暴中三肥姜你仲撐

引用:
原帖由 woltif 於 2023-11-18 22:23 發表

同時間佢在韓劇歌曲音樂會接受訪問時,又係講到關於英文的問題,加埋早前講佢就嚟考試又係提及英文呢方面,佢自己講到自己英文呢方面真係好唔掂咁,真係好難怪人質疑佢DSE英文成績。
https://youtu.be/Z0bbVgzcbgo?si=tUpW-jyME7Pq5LDt

引用:
原帖由 woltif 於 2023-11-18 22:23 發表

佢DSE英文科成績係咩?

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 僵屍不要逃 於 2023-11-18 22:35 發表

香港黑社會已息微!最大黑勢力係姜絲
支支可以英文咁差都入到理大
背景咁厚,
邊有人惡過佢

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:35 發表

姜濤無令理大丟面喎
https://youtu.be/Z0bbVgzcbgo?si=tUpW-jyME7Pq5LDt

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:35 發表

佢DSE英文科成績係咩?
佢唔講冇人會知。

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:37 發表

背景咁厚,
邊有人惡過佢
你團隊等天收,妖台衰野陸續有黎

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-11-18 22:37 發表

背景咁厚,
邊有人惡過佢
你地繼續抹黑,等肥姜入去坐

理大有乜難堪?依家佢係理大最出名嘅學生,係理大生招牌,理大搞音樂會都靠佢:

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]