• 瀏覽: 5,046
  • 回覆: 26
+5
這個其實未出前, 一早已看到, 如果新舊版價格全部變為一致
那麼不用三千, 便可入手數位版了

如果保持價格不變, 那麼雙手掣版, 大約加三百元
即三千二, 應該可以入手, 跟預計中的budget 差不多, 三千幾, 不用四千

炮台山(大機)現時最便宜

引用:
原帖由 esprithk 於 2023-11-23 08:30 發表

炮台山(大機)現時最便宜

依, 佢加m2 ssd 有得諗, 可惜只有2tb
現在雙手掣是三千六, 即多一個手掣貴三百元, 都值得
我諗住買埋psp, 當然還有4tb m2, 早上星期剛買了1tb xbox memory stick

slim 版重貴jor?

引用:
原帖由 北京電視機盒 於 2023-11-22 01:32 發表

這個其實未出前, 一早已看到, 如果新舊版價格全部變為一致
那麼不用三千, 便可入手數位版了
無可能一樣價錢啦,如果一樣價錢佢啲舊貨點出呀?

引用:
原帖由 師仔 於 2023-11-24 23:53 發表

無可能一樣價錢啦,如果一樣價錢佢啲舊貨點出呀?
你多數會錯, 佢出得官網, 便是官價
現在佢舊貨不出, 新貨免問, 佢出呢招, 十二月中便出晒, 之後才會有slim
現在slim 只是水貨, 到時行貨出官價, 水貨便限了價, 水貨沒保養不可能貴過行貨
所以水貨抄到十二月中, 便會熄火

引用:
原帖由 北京電視機盒 於 2023-11-25 01:57 發表

你多數會錯, 佢出得官網, 便是官價
現在佢舊貨不出, 新貨免問, 佢出呢招, 十二月中便出晒, 之後才會有slim
現在slim 只是水貨, 到時行貨出官價, 水貨便限了價, 水貨沒保養不可能貴過行貨
所以水貨抄到十二月中, 便會熄火
你咁講我仲驚,之前有同啲老闆傾過,佢話啲舊貨一日唔散哂都唔會有新版,即係無了期咁等。
但以我分析係聖誕前應該會有行貨,sony唔會放過呢個節日,所以唔會等散哂舊貨先有行貨。
但你點解咁肯定十二月中便出哂舊貨呢?咁如果未出哂呢?

引用:
原帖由 師仔 於 2023-11-25 06:17 發表

你咁講我仲驚,之前有同啲老闆傾過,佢話啲舊貨一日唔散哂都唔會有新版,即係無了期咁等。
但以我分析係聖誕前應該會有行貨,sony唔會放過呢個節日,所以唔會等散哂舊貨先有行貨。
你說得很對, 傳聞官方也不敢說出ps5 slim 及psp 的發售日期, 因為舊貨未清完
不過未來可能勁多大作, 因可借助ai 去加快完成遊戲
https://www.youtube.com/watch?v=daEhRU3FoY8

引用:
原帖由 師仔 於 2023-11-25 06:17 發表

因為我是大師, 每次也言中, 初時只有我說psp 會很好賣  
--->>> 說真心話, 當我見連2000fun 都降到二千九, 咁我估佢地都差不多清到貨尾
突然狂減, 是想立即清埋幾件貨, 立即騰空貨倉準備入新貨, 好多水貨店賣淨一兩件貨
甚至兇宅outfit, 最後一兩件會割價清埋佢, 無謂留一兩件阻住
點知官方也一併推出割價優惠, 代表真係貨尾了, 入貨到貨倉也要時間, 我估兩星期一定入好晒
所以我便估十二月中旬, 因離現在還有兩星期, 運貨和人手準備, 時間足夠, 另外正在聖誕節早一兩星期
聖誕節一定不會再見到賣舊貨了, 準備聖誕節賣東西, 十二月中旬便剛剛好  

引用:
原帖由 北京電視機盒 於 2023-11-25 08:55 發表

因為我是大師, 每次也言中, 初時只有我說psp 會很好賣  
--->>> 說真心話, 當我見連2000fun 都降到二千九, 咁我估佢地都差不多清到貨尾
突然狂減, 是想立即清埋幾件貨, 立即騰空貨倉準備入新貨, 好多水貨店賣淨一兩件貨
甚至兇宅outfit, 最後一兩件 ...
就到12月中,未仲有消息
大師有咩睇法

引用:
原帖由 師仔 於 2023-12-11 09:14 發表

大師有咩睇法
水貨跌到三千一, 之前仲三千四
這星期要留意下, 最怕出了, 但未必即時買到, 我反而怕要排隊等多D, 即有限公司咁派貨...

引用:
原帖由 師仔 於 2023-12-11 09:14 發表

大師有咩睇法
千祈唔好急, 第一批可能又搶高, 到貨源穩定價格便會回落...
不要因心急而買貴貨, 看清楚價錢, 再作心中打算, 心中不要有急的感覺
心中定一個合理價格, 好似股票咁, 不到價不追, 原理一樣

引用:
原帖由 北京電視機盒 於 2023-12-11 09:35 發表

水貨跌到三千一, 之前仲三千四
這星期要留意下, 最怕出了, 但未必即時買到, 我反而怕要排隊等多D, 即有限公司咁派貨...
我覺得佢今個星期尾都唔出,聖誕應該都無望…
排唔排呢家野都未到我地諗住…
而家連有冇機會比我地排都唔知(未有貨)

引用:
原帖由 師仔 於 2023-12-11 09:40 發表

我覺得佢今個星期尾都唔出,聖誕應該都無望…
排唔排呢家野都未到我地諗住…
而家連有冇機會比我地排都唔知(未有貨)
記住, 信大師雙目失明, 痕指直上四萬點...
好多時我都會估中, 而且跟世間持相反論調

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]