• 瀏覽: 6,754
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
如題

咩車?

N波無左嘅係乜野反應?彭一下係跌左出黎?

寶馬F30 320i

只是彭一聲 波箱就沒反應

引用:
原帖由 chi513 於 2023-11-22 16:08 發表

如題
你踩爆波箱, 要換波箱

係咪cvt波箱,有可能斷鋼帶,自己淘一條幾百蚊,不過要拆波箱換都幾煩!

引用:
原帖由 bbq323 於 2023-12-8 02:59 發表

係咪cvt波箱,有可能斷鋼帶,自己淘一條幾百蚊,不過要拆波箱換都幾煩!
BMW

壞左波箱換左 之後都唔得行 發現壞了lsd 換左先先得

引用:
原帖由 chi513 於 2023-12-8 07:11 發表

壞左波箱換左 之後都唔得行 發現壞了lsd 換左先先得
你咁講即波箱冇壞,是LSD問題,車房收你幾多錢呢?

引用:
原帖由 xyz173 於 2023-12-8 11:27 發表

你咁講即波箱冇壞,是LSD問題,車房收你幾多錢呢?
波箱都壞 lsd都壞 去劏車房換舊 二樣包人工二手件 22000

引用:
原帖由 chi513 於 2023-12-8 11:59 發表

波箱都壞 lsd都壞 去劏車房換舊 二樣包人工二手件 22000
二皮幾換二手件,不如換車啦!
寶馬整完一樣又一樣,沒完沒了,
不如將d維修費首期出部新車好過啦!

引用:
原帖由 chi513 於 8/12/2023 11:59 發表

如果壞之先半年內有換過尾牙油、先換波箱之後再換差速、咁個故仔就係換完尾牙油漏油、無哂油然後燒左個差速器、斷估換左個波箱、才發現差速問題、可以話係人禍破財

引用:
原帖由 subming 於 2023-12-9 11:53 發表

如果壞之先半年內有換過尾牙油、先換波箱之後再換差速、咁個故仔就係換完尾牙油漏油、無哂油然後燒左個差速器、斷估換左個波箱、才發現差速問題、可以話係人禍破財
合理推斷。

引用:
原帖由 bbq323 於 2023-12-8 12:43 發表

二皮幾換二手件,不如換車啦!
寶馬整完一樣又一樣,沒完沒了,
不如將d維修費首期出部新車好過啦!
你同你身邊嘅人揸過幾多架寶馬,壞過/整過幾多架?

整完一樣又一樣, 沒有完沒了?
“唔好將百份一影響無限放大到好有影響!咁既態度,同d黃毒記者作文有什麼分別!”

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]