• 瀏覽: 6,174
  • 回覆: 19
本主題由 KenC08 於 2023-12-7 01:42 使用 提升卡
下禮拜三Interview,有冇人知呢個部門好唔好做 容唔容易入? 同Interview會問的咩?

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-7 00:07 發表

下禮拜三Interview,有冇人知呢個部門好唔好做 容唔容易入? 同Interview會問的咩?
m你是現職 PCA 3?

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-12-7 08:02 發表

m你是現職 PCA 3?
EA IIIA

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-7 00:07 發表

只可以講,醫院好少部門係好做

應該是講職業治療部吧?肯定比一般病房的好。

引用:
原帖由 山中小留言 於 2023-12-7 19:33 發表

應該是講職業治療部吧?肯定比一般病房的好。
手術室

引用:
原帖由 非一般啤梨 於 2023-12-7 17:16 發表

只可以講,醫院好少部門係好做
OT 係手術室

請人機會多唔多

引用:
原帖由 思親的小婦人 於 2023-12-7 23:53 發表

OT 係手術室
哦,咁我搞錯左了。醫院經常都請PCA II,不過唔知係邊個部門和一定好多人去見工的。競爭激烈。同埋請醫院內部的人多,也有出面的人。

引用:
原帖由 思親的小婦人 於 2023-12-7 23:53 發表

OT 係手術室
我知呀,我而家個部門跟手術室都有關,但我唔係做手術室

引用:
原帖由 非一般啤梨 於 2023-12-8 17:11 發表

我知呀,我而家個部門跟手術室都有關,但我唔係做手術室
喂...老友🙋🏼‍♀️
OT同你本身工作好相連,都喺手板眼見工夫,唔同在更認真學英文同啲人更嚴肅...鬧人更犀利🤣

引用:
原帖由 燒雞翼我鐘意食 於 2023-12-8 22:58 發表

喂...老友🙋🏼‍♀️
OT同你本身工作好相連,都喺手板眼見工夫,唔同在更認真學英文同啲人更嚴肅...鬧人更犀利🤣
🤣笑咗… 

引用:

學歷夠應該暫時唔難入因為擴充手術室大樓

NTWC嘅OT要輪24小時,要體力勞動,要識用電腦,除咗必須護士做嘅嘢外,基本上護士要做但又缺護士做嘅嘢,都會係呢個位要做,所以好唔好做因人而異。

不如問下您自己接唔接受到啲皮肉分離、活生生開晒肚/腦、斷手斷腳等等嘅手術場景,因為手術期間都會要入去幫頭幫尾,有時更要接受惡臭幾個鐘,另外術後嘅善後工作等等嘅嘢,你自己接唔接受到。

醫院interview大多問您知唔知道個post做啲咩,輪更有無問題,其他應該都係睇個人background 再決定問咩

引用:
原帖由 燒雞翼我鐘意食 於 2023-12-8 22:58 發表

喂...老友🙋🏼‍♀️
日日都想走🤮🤮,而家頂得一日得一日

引用:
原帖由 非一般啤梨 於 2023-12-10 16:29 發表

日日都想走🤮🤮,而家頂得一日得一日
大家甘話

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]