• 瀏覽: 7,358
  • 回覆: 50
今個月13見完 到今日未有電話通知? 請問大家知唔知會幾耐先有通知?

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-28 16:43 發表

今個月13見完 到今日未有電話通知? 請問大家知唔知會幾耐先有通知?
可快可慢,心急可以打電話問下人事部
祝您好運👍🏻

引用:
原帖由 星夜沒有您 於 2023-12-29 16:44 發表

可快可慢,心急可以打電話問下人事部
祝您好運👍🏻
可以直接打去人事部問成唔成功?

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-30 01:45 發表

可以直接打去人事部問成唔成功?
巴打本身做開 PCA?

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-12-30 09:28 發表

巴打本身做開 PCA?
yes

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-12-30 09:28 發表

巴打本身做開 PCA?
EA IIIA

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-31 02:46 發表

EA IIIA
做開文職 ,又會搞 PCA 🤔

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-12-31 08:09 發表

做開文職 ,又會搞 PCA 🤔
想轉位置

引用:
原帖由 KenC08 於 2023-12-31 16:59 發表

想轉位置
好奇一問,你見過PCA 2會請無相關工作經驗的人?🤔如有,他們是什麼學歷呢?

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2023-12-31 17:20 發表

好奇一問,你見過PCA 2會請無相關工作經驗的人?🤔如有,他們是什麼學歷呢?
會請無經驗。學歷各有高低,不值比較

引用:
原帖由 星夜沒有您 於 2024-1-1 14:52 發表

可以打電話去問結果?

引用:
原帖由 KenC08 於 2024-1-1 18:22 發表

可以打電話去問結果?
可以試問有結果未,常理已經知道,除非部門還在考慮中。 再者12月假期多,就算請都未必咁快安排,啲高層好多都放假。

引用:
原帖由 星夜沒有您 於 2024-1-1 14:52 發表

PCA2, 都多人報,無人事,無工作經驗的外人,想入去做,唔講學歷,唔通講外表?

引用:
原帖由 秋天野性的駱駝 於 2024-1-1 22:38 發表

PCA2, 都多人報,無人事,無工作經驗的外人,想入去做,唔講學歷,唔通講外表?
有啲部門好難請到有經驗,有學歷嘅又唔會做得長,所以學歷唔一定會請好好,只係符合2仔入職要求嘅都有,再者我部門啲2仔新人,10個裡面10個都無做過同一個部門嘅經驗,只得3個係其他部門3仔跳過嚟等半年升2仔。
您如果學歷唔夠人高,怕唔揀您,您可以考慮係3仔入職,反正而家只要做滿2年,表現合要求就可以申請升2仔
夠2仔料而去見3仔,基本上都請

引用:
原帖由 星夜沒有您 於 2024-1-1 22:56 發表

有啲部門好難請到有經驗,有學歷嘅又唔會做得長,所以學歷唔一定會請好好,只係符合2仔入職要求嘅都有,再者我部門啲2仔新人,10個裡面10個都無做過同一個部門嘅經驗,只得3個係其他部門3仔跳過嚟等半年升2仔。
您如果學歷唔夠人高,怕唔揀您,您可以考慮係3仔入職,反正而家只要做滿2年,表現合要求就可以申請升2仔
夠2仔料而去見3仔,基本上都請
即是你想講你見過有人只有中五,無五科合格的外人,無人事,無工作經驗,都可以直入PCA2. 收到啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]