• 瀏覽: 68,323
  • 回覆: 432
  • 追帖: 2
+40
本主題由 mhmimi 於 2024-1-15 18:43 分類
如題?

引用:
原帖由 東京愛的故事 於 2024-1-9 21:23 發表

如題?
新鮮
香港玩來玩去不外如是

地方比香港大,景點 商場或其他遊樂場等設施都比香港多。

你去一次就會明白🤣

地大物博,山川奇麗,古跡眾多,玩一世都玩唔哂!

引用:
原帖由 東京愛的故事 於 2024-1-9 21:23 發表

如題?
問,點解唔自己去行吓?人哋講無用。

服務環境收費……
先講服務,其實香港餐廳侍應服務係唔錯,唔洗講一千幾百蚊位,平平地幾十蚊位的,服務好都大把(前提自己唔好串串貢,有過份或古怪要求),有時只係老細請唔夠人,7個人做10個人,二來可能有d係老細規定,要盡量多返枱,侍應焗變左侍應又做左磨心……..
環境都係,香港餐廳二人枱,大部份係放唔晒,兩個人既餐,兩份沙律/前菜,兩份湯,兩個主菜/飯,兩杯野飲,就算廳餐唔趕你,自己都要焗食快d,

引用:
原帖由 冼拿 於 2024-1-10 07:48 發表

地方比香港大,景點 商場或其他遊樂場等設施都比香港多。
地方大唔一定好, 只係行個商場都行餐死. 
選擇係多, 不過好食既或值得回頭既唔多.

我諗放假出去玩玩走走,係好正常的生活。
香港近近地攞住個袋就可以出門離境的地方,唔係澳門就係廣東省。澳門成本相對貴啲,所以上深圳或者南番順中山自然就係更佳選擇。
呢幾年,高鐵加密,深圳地鐵路線增加,大家又已經習慣咗自助過關,過關便捷咗,如果由新界區上深圳,分分鐘快過落銅鑼灣,唔講服務,食物選擇多咗,商場大啲,玩嘅野多啲,打卡位又多啲,當然就會去。

引用:
原帖由 tennisforever 於 2024-1-10 08:41 發表

服務環境收費……
先講服務,其實香港餐廳侍應服務係唔錯,唔洗講一千幾百蚊位,平平地幾十蚊位的,服務好都大把(前提自己唔好串串貢,有過份或古怪要求),有時只係老細請唔夠人,7個人做10個人,二來可能有d係老細規定,要盡量多返枱,侍應焗變左侍應又做左磨心……..
環境都係,香港餐廳二人枱,大部份係放唔晒,兩個人既餐,兩份沙律/前菜,兩份湯,兩個主菜/飯,兩杯野飲,就算廳餐唔趕你,自己都要焗食快d,
其實你呢個講法,係幾差

引用:
原帖由 cosmo 於 2024-1-10 09:29 發表

地方大唔一定好, 只係行個商場都行餐死. 
選擇係多, 不過好食既或值得回頭既唔多.
炭燒活鰻食過未?我食完一次直頭冇興趣係香港食日韓燒

新鮮
地方大多景點

服務環境好過香港
廁所乾凈過香港

細路你太年青,返大6刀吾係今時今日嘅事,80年代改革開放出回鄉方便港人往來後已經好多人返大6,90,00,10年代內地百花齊放,只係疫情3年好多人都吾記得之前的光景

大部分食肆唔收加一已經贏晒啦!

引用:
原帖由 lhcdims 於 2024-1-10 09:43 發表

其實你呢個講法,係幾差
平心靜氣地問,咁你覺得,我有無講錯?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]