• 瀏覽: 1,714
  • 回覆: 67
  • 追帖: 4
+107

R1

R2

R3

R4

R5

R6

R7

R8

R9

R10

R11

今次唔知點解? 特別多藍格A馬出賽... ...

執生啦 !

關於 精算暴雪, 輸係正常, 贏係奇蹟以現時進度軌跡來說...
如果還記得, 季初時1笑曾說過這一匹馬有一特色:

就係最後100M 會自動慢車停步... ... 而當時 如此高調
說著, 頓哥才強力操控下贏出頭馬... ...

之後, 近賽馬匹復發, 2次都是最後100M, 馬匹會大幅
自動慢車停步...

馬, 當然有良好速度, 數字上係. 否則不會和 華麗再勝
單打獨鬥跑出1.08.8 的3班高締速.

但呢匹馬真係有一奇怪特色, 就係追馬時, 腳法好兇悍,
果勢好勁, 以為贏九硬?

但係呢匹馬一追貼前馬時, 最後100M, 會自動慢車.
初出一場係咁, 近2場都係咁.

呢一匹馬, 贏果時可能數據會好漂亮? 但更多可能
常常最後100M時會自動慢車, 係一個賭W的計時炸彈 !

當然, 谷賽 蔡約翰 12檔, 閪多過LIKE ! 這又是另一話題 !
所以, 追蹤質新可能上升軌馬, 都要與時並進 ! 切忌先入為主,
要一路觀察締速數據的每場變化,

例如馬匹締速停止進步而且有跡象向下, 那時你就要
平常心, 將上升軌馬視為平常馬匹來看待.

看得多上升軌馬匹就會明白, 對吧 !
係呀, 以精雪來說, 上場第2, 已經顯示有跡象軌跡向下走,
此時, 你賭會回彈?

定向下跌?? 1笑通常呢一類馬數字顯示向下跌者, 會視為下跌馬,
看輕反手食冷W魚魚, 係"皇道" ! 

看者看得多這些數據得多, 就會明白 ! 係締速上升/下跌?
好好用的有用訊息閱讀 ! 對吧 ! 字無百日功, 台後萬年功 !!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]