• 瀏覽: 8,133
  • 回覆: 41
  • 追帖: 2
+13
每年1月就是加人工、出花紅的時候,雖然人工加得非常之少,但今年份花紅竟然無少到,就訂位食團年飯食好d,RR媽行得唔太好,所以要揀d近車站嘅,呢間隔離就是巴士總站,夠方便

由於是年卅晚,酒店要每人落$200訂、無最低消費(半X每人好似要$1000),覺得都合理,訂位時預留咗部份菜式

前菜,胡椒腰果,我至愛

歡迎茶,羅漢果杞子茶,甜甜地幾好

香片茶

鹽燒鮑魚,咸咗d

三蔥大蝦百花星斑球,百花同星斑二合一,幾好食

三蔥焗本地龍蝦煲,呢個酒店建議要預留,肉質鮮甜,同酒樓嘅唔同,RR爸話應該即日拎返嚟,酒樓個d養咗幾日,約600g(1斤左右)好似得咁少肉嘅,係澳門食個隻700g多好多肉

椰香芋頭臘腸油鴨煲,幾好,芋頭夠粉,汁唔會水注注,又有冬菇

雞油豆胚,比豆苗嫩,好似好少但食落都多,不過有d貴

蛋黃蓮蓉壽桃,是另外加嘅,咁細個都有半個蛋黃

酒店贈送,紫薯奶皇酥

酒店職員話應該幾飽,不過RR爸同RR媽今日lunch食得少,留肚食呢餐,所以清晒

睇戲睇全套我等

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2024-2-9 07:34 PM 發表

睇戲睇全套我等
差不多完了,差甜品

引用:
原帖由 RReenn 於 2024-2-9 19:35 發表

差不多完了,差甜品
祝願您及家人身體健康萬事如意

引用:
原帖由 RReenn 於 2024-2-9 18:53 發表

每年1月就是加人工、出花紅的時候,雖然人工加得非常之少,但今年份花紅竟然無少到,就訂位食團年飯食好d,RR媽行得唔太好,所以要揀d近車站嘅,呢間隔離就是巴士總站,夠方便
...
龍蝦煲好正,RR 一家新年快樂! 

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2024-2-9 07:36 PM 發表

祝願您及家人身體健康萬事如意
多謝美人

引用:
原帖由 apple_green 於 2024-2-9 07:37 PM 發表

龍蝦煲好正,RR 一家新年快樂! 
青蘋果都喜歡龍蝦,祝你龍年快樂

How much?

引用:
原帖由 RReenn 於 2024-2-9 18:53 發表

...
祝RR一家龍年行大運,身體健康

引用:
原帖由 john198822 於 2024-2-9 08:12 PM 發表

祝RR一家龍年行大運,身體健康
大家咁話

香宮好味

引用:

椰香芋頭油鴨煲,幾好

雞油豆胚,比豆苗嫩,不過有d貴
...
送嘅甜都好用心🤩🤩

呢間嘢平平哋食得過嘅,出品都還可以
學樓主話齊,地點方便囉

引用:

...
🍄🍄🐉年行大運🍊🍊

主題標籤 #酒樓 #龍蝦
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]