• 瀏覽: 5,366
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
有無人已經被抄牌?

剛剛長沙灣抄了320

我都無違規或違泊,抄咩 ?

從來都唔違泊,點會被抄牌?

引用:
原帖由 顏䵥金瓶 於 11-2-2024 01:12 發表

從來都唔違泊,點會被抄牌?
超速都可以抄牌嘅😂😂

有人覺得違泊如賭博,贏咗賺幾十蚊停車場錢,
輸咗蝕三百二!
但結尾通常輸多贏少,維一賺既是方便咗!隨停隨走🤣

引用:
原帖由 bbq323 於 2024-2-11 13:33 發表

輸咗蝕三百二!
琴晚比左百3蚊停車費,唔係幾十蚊

其實違泊係有好似玩魚蝦蟹賭博遊戲心態.....
違泊冇抄就攢車場錢及方便!!
輸咗就魚蝦蟹鳥~~~~

泊入停車場,大把位

引用:
原帖由 bbq323 於 2024-2-11 13:33 發表

輸咗蝕三百二!
外國道路屬於人民,除咗cbd,大部分地,只要不阻人,係可以街上任泊,英美加澳都可泊街,只有香港地產霸權,官商勾結,將土地據為官有,用抄牌當收入。股市又唔攪好,攪垃圾收費

抄乜X?我泊月租車位,去外母到拜年又有時租車位。

反而係平常日子去旺角泊極都泊唔到時租,被逼違泊,咁咪$320咯。

有幾多條邨,屋苑,係無時租停車場架?

引用:
原帖由 fto94 於 2024-2-11 19:20 發表

其實違泊係有好似玩魚蝦蟹賭博遊戲心態.....
違泊冇抄就攢車場錢及方便!!
輸咗就魚蝦蟹鳥~~~~
違泊千萬不要選停車場付近,停車場無生意,就會打電話投訴叫差人來抄!
唔好以為山卡啦就無人抄,越山卡啦越有人投訴抄牌!反而旺角尖東,抄少好多

引用:
原帖由 bbq323 於 2024-2-12 07:00 發表

違泊千萬不要選停車場付近,停車場無生意,就會打電話投訴叫差人來抄!
唔好以為山卡啦就無人抄,越山卡啦越有人投訴抄牌!反而旺角尖東,抄少好多
有理!!
今時抄牌以安全為由簡直偽過尾獅!!
阻上班嘅即拖啦.....

年三十開始冇出車

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]