• 瀏覽: 6,518
  • 回覆: 37
+10
呢兩年錶市漸漸回歸理性,有時都諗過不如食少少炒去買費事煩,但始終隻錶如果可以係自己名出,點都覺得馨香啲。感謝AP哥哥的信任,小弟終於可以喺過年前拎得到,呢隻錶比起其他師兄手上的可能不值一提,不過拎得到都夠開心,去圖

附件

7dbd7698-09d7-4da6-9b87-3eb92d6153e5.jpeg(190.96 KB)

到手睇吓有冇問題,不過個客咁興奮,有問題都覺得冇問題😂

33eef7d3-ad48-4c93-a30b-f3d15d69c7d9.jpeg(984.22 KB)

荷包清零💸💸💸

0c9f4889-2b03-4147-874e-2f8885669178.jpeg(222.67 KB)

俾咗錢就係自己㗎啦,曬吓太陽先

46464f37-0501-49dd-93e5-8611eb32d85e.jpeg(447.6 KB)

同場加映飄浮鐵餅

恭喜師兄

恭喜人靚錶

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-11 13:28 發表

呢兩年錶市漸漸回歸理性,有時都諗過不如食少少炒去買費事煩,但始終隻錶如果可以係自己名出,點都覺得馨香啲。感謝AP哥哥的信任,小弟終於可以喺過年前拎得到,呢隻錶比起其他師兄手上的可能不值一提,不過拎得到都夠開心,去圖
恭喜🎉

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-11 13:28 發表

RO熱潮過咗嚟你先有機會拎錶

同埋買窮人大三針會俾人笑 🤣

引用:
原帖由 即刻忽然石頭 於 2024-2-12 13:44 發表

RO熱潮過咗嚟你先有機會拎錶

同埋買窮人大三針會俾人笑 🤣
即管笑,我唔介意😘
能夠引到頭號AP鐵粉石頭兄幫我推post,真是榮幸👍

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-12 14:48 發表

即管笑,我唔介意😘
師兄可以正價買到,等耐啲都係值得嘅👍

AP RO係經典,點都要玩下嘅,恭喜恭喜🎉🍾

AP嘅RO/ROO款同打磨係靚嘅,不過銷售操作惹來好多hater…唔知換CEO後會否改善?

引用:
原帖由 WN1437 於 2024-2-12 15:29 發表

AP RO係經典,點都要玩下嘅,恭喜恭喜🎉🍾

AP嘅RO/ROO款同打磨係靚嘅,不過銷售操作惹來好多hater…唔知換CEO後會否改善?
多謝師兄
聽親啲人/呢度的師兄們對呢個牌子的睇法好兩極,拎到錶的讚,拎唔到錶的彈

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-12 14:48 發表

即管笑,我唔介意😘
恭喜師兄! 藍面靚靚!

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-12 16:46 發表

多謝師兄
聽親啲人/呢度的師兄們對呢個牌子的睇法好兩極,拎到錶的讚,拎唔到錶的彈
師兄,AP 買RO 大三針係最經典和穩陣的,RO Jumbo 當然更好,但係新手無乜可能買咗。我第一次見人帶AP係RO Chrono,佢係見客時先帶,我當時唔識AP,只係覺得外形好靚,之後先知原來係AP,了解多啲先入手大三針RO👍

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2024-2-12 17:28 發表

師兄,AP 買RO 大三針係最經典和穩陣的,RO Jumbo 當然更好,但係新手無乜可能買咗。我第一次見人帶AP係RO Chrono,佢係見客時先帶,我當時唔識AP,只係覺得外形好靚,之後先知原來係AP,了解多啲先入手大三針RO👍
Jumbo我都上過手,同basic三針比佢格仔面細啲,錶徑細啲,如果唔係因為jumbo個名同AP logo係中間個人覺得basic呢隻岩戴啲,8mm有啲薄。不過,呢隻同chrono都係我下一隻的考慮行列,首先休養左個荷包再算🙂

其實jumbo係比較薄同輕d 如果手腕粗都係41舒適些 

引用:
原帖由 信宏 於 2024-2-12 17:58 發表

Jumbo我都上過手,同basic三針比佢格仔面細啲,錶徑細啲,如果唔係因為jumbo個名同AP logo係中間個人覺得basic呢隻岩戴啲,8mm有啲薄。不過,呢隻同chrono都係我下一隻的考慮行列,首先休養左個荷包再算🙂
小弟少少個人睇法:
就以白色金屬款式嚟講, 你呢隻三針係最中庸百搭! 着正裝又得, 輕便 casual 亦得! 但型像比較粗獷或運動型的話, 個人覺得 RO三針稍嫌過於斯文! 咁戴 Chrono 就更配合! 
至於 Jumbo, 須然大致形狀、線條一樣, 但細少少, 錶頭同錶帶都較薄, 戴上手較 41mm 斯文好多, elegant 好多! 同 41mm 完全唔同味道! 
下一隻如果 target Chrono 或 Jumbo, 絕對建議攞到 Jumbo 攞 Jumbo!

附件

AP-15500ST-Blue.jpg(85.47 KB)

26240ST-Green-50Ann.jpg(114.7 KB)

16202BC-02.jpg(97.43 KB)

Jumbo個殼各方面比例已經過時間考驗,歷久不衰,係經典之作。如果帶左Jumbo,恐怕帶唔番大三針了…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]