• 瀏覽: 17,428
  • 回覆: 100
+2
https://www.hk01.com/即時娛樂/989925/專訪-劉可慘被網民狠批外貌-無奈回應-可唔可以少啲人身攻擊呢

憑無綫(TVB)歌唱真人騷《中年好聲音2》而人氣急升的參賽者劉可接受《香港01》專訪,大談昔日戀情、興趣,以及回應慘遭網民批評外貌。提到最近有傳TVB力捧譚輝智,導致他隨時被Foul出局的傳聞,他坦言:「捧譚輝智,呢啲網上嘅嘢嚟㗎嘛!網上嘅嘢我冇所謂喎!捧邊個,同我冇咩關係。」

回應慘遭網民批評外貌

自比賽播出以來,網民對於劉可的評價兩極,有些會力讚唱功表現,亦有某部份人會對外貌方面有所評價。他說:「唱《忘記他》嗰一日有個癌症病人,特登專程入嚟睇我嗰晚嘅演出,我都覺得因為車婉婉同我當晚喺台上講過嘅嘢,的確有啲時候,對於我來講聲音係咪有一種可以治癒嘅能量?可能嗰一個病人,感受到我嗰一刻可以大畏佢一啲音樂上嘅力量。」被問到有沒有繼續關心癌症粉絲的現況,他感性表示對方是他畢生難忘的粉絲,認為特別感動:「之後都會同節目組嗰邊跟進,睇吓可唔可以去探望佢!」

講到網絡負面的評價,他直言:「唔太記得,都係嗰啲人身攻擊嘅嘢,我都諗緊可唔可以少啲人身攻擊呢!不過其實對我來講都係得啖笑,睇完之後因為佢哋都想呢啲所謂嘅曝光,或者博關注,佢哋先會咁樣講。好似之前有人講過,少啲網絡暴力,多啲理解,對呢個社會會更加和諧。」至於網民主要批評樣貌方面的問題,他說:「呢啲就係所謂嘅人身攻擊,不過對我來講冇所謂!(會否因此傷心流淚?)唔會。」

附件

VRYGJrj19mGpddJ1FeasYjXPPBNB71wragBZ6WoAWek.jpg(125.96 KB)

完全明白牛可出局..完全唔識做人..少少批評接受唔到..tvb捧譚生.唔捧佢正確

今晚提早8:35播, 早半小時揭盅~

好一碟 "乾炒牛河"﹒﹒﹒  

TVB依家窮到燶,譚生有錢,樣四正,隨時入股TVB做高層都得啦

件垃圾黎諾懿,嫁得好都可以做高層,咁譚生呢D直頭要力捧啦

我淨係鐘意有錢人,中一羅啟豪,中二譚輝智

接受唔到評擊,日後點入行做歌手,入左行的批鬥仲犀利都未定,無面對攻擊的心理質素,不如現在放棄。

事實唱得差

跟本個樣同佢兄弟劉馬車一樣,孖生

白卡仔又情緒病

引用:
原帖由 Joeycky 於 2024-2-11 18:28 發表

接受唔到評擊,日後點入行做歌手,入左行的批鬥仲犀利都未定,無面對攻擊的心理質素,不如現在放棄。
係,拒之前評判講拒邊度唔得,拒居然反駁,唔識做人,個個都係講多謝老師咪算囉!你睇炎明熹,網上未停過比人抹黑,人地EQ幾高

我唔會人身攻擊佢,但我唔覺佢唱歌有幾好,好普通咯!

姓譚突然捧到上天    原來又係富二代  富二代又可以入愛回家    同其他富二代團聚

引用:
原帖由 上環 於 2024-2-11 18:55 發表

我唔會人身攻擊佢,但我唔覺佢唱歌有幾好,好普通咯!
x2..佢唱歌一味9叫...

引用:
原帖由 malan111 於 2024-2-11 19:08 發表

姓譚突然捧到上天    原來又係富二代  富二代又可以入愛回家    同其他富二代團聚
姓譚..樣又好過佢..唱歌唔差過佢..

中2真正唱得只有安,顏,譚,古四人,其他可以foul走。

主題標籤 #車婉婉
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]