• 瀏覽: 18,255
  • 回覆: 148
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 光芒少數的芒果 於 2024/2/11 19:46 發表

FIFA基本上反對政治干預體育,故此若然一個地方限制其他球員或球隊入境,FIFA會介入並提出警告,指政府不要干涉足協的運作。,
原來體育凌駕政治  咁一係比佢入境, 唔比佢出境囉 再唔係比佢入境, 但只比佢旅遊, 唔比佢踢波囉

同埋請FIFA順便介入埋球隊傾掂左、但球員唔肯落場, 拒絕領獎及握手, 又全程黑面, 唔同球迷揮手微笑簽名, 無體育精神、無球品....etc

引用:
原帖由 光芒少數的芒果 於 2024/2/11 22:07 發表

FIFA基本上反對政治干預體育,故此若然一個地方限制其他球員或球隊入境,FIFA會介入並提出警告,指政府不要干涉足協的運作。有球圈人士表示,若有關事情發生,參賽的球隊可以向FIFA提出,將原本在香港舉行的比賽,移師到中立場或另一個地方舉行。這意味若然香港要主辦大賽,在這種情況下將失去主辦權。
印尼去年被褫奪世青主辦資格
其實同樣的事情並非未曾發生,在去年原定在印尼舉行的世青盃決賽周,印尼就 ...
兩者情況不同, 再者, 入境向來都要申報, 唔通你入黎做乜都要由得你? 咁已經係FIFA凌駕唒所地所有政府, 變成一個足協地球村

2024巴黎奧運,俄羅斯運動員唔可以以俄羅斯國/俄奧委會名義參賽

咁請問同政治有冇關係,咪能咁雙標啦,醜陋到你呢

引用:
原帖由 光芒少數的芒果 於 2024-2-11 19:46 發表

FIFA基本上反對政治干預體育,故此若然一個地方限制其他球員或球隊入境,FIFA會介入並提出警告,指政府不要干涉足協的運作。,
既然講得出反對政治干預體育,咁就證明美屎真係更冇品,FIFA先要糾正這位不配做球王嘅足球熱誠錯處,同當時環境待人處事之度。

點解禁止俄羅斯踢世界波呀   關球員乜事

應該學奧委會:
俄羅斯打烏克蘭, 禁止俄羅斯運動員比賽作懲罰.
以色列打巴勒斯坦, 運動同政治要分開.

奧運限制俄羅斯球員又唔見有FIFA有乜嘢動作?

嘩,好大嘅官威喎

唔出錢邀請都唔俾?

你免費黎踢囉,西迷迷一定開心晒

過街老鼠點畀佢入境呀~散播鼠毒點算

俄羅斯剛屆世杯點解冇份參加?🤫🙄

引用:
原帖由 二波公 於 2024-2-11 22:30 發表

2024巴黎奧運,俄羅斯運動員唔可以以俄羅斯國/俄奧委會名義參賽

咁請問同政治有冇關係,咪能咁雙標啦,醜陋到你呢
黃畜緊係雙標架啦!

引用:
原帖由 光芒少數的芒果 於 2024-2-11 19:46 發表

可惜FIFA都係由美國控制的

主題標籤 #美斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]