• 瀏覽: 3,483
  • 回覆: 16
我飬咗一條紅尾龍BB,原本好哋哋又大食,點知今早佢變成魚乾瞓咗喺地板上,好肉痛,點解會咁?喺咪個魚缸太細?佢先跳出嚟?我個缸喺18寸x10寸x16寸

RIP😖

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 13:29 發表

我飬咗一條紅尾龍BB,原本好哋哋又大食,點知今早佢變成魚乾瞓咗喺地板上,好肉痛,點解會咁?喺咪個魚缸太細?佢先跳出嚟?我個缸喺18寸x10寸x16寸
你買多一條養 用監控錄下就知 我在不同地方 不同的魚缸魚池 翻看他點解跳出水面

養龍唔封頂,跳缸機會好大

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 13:29 發表

18吋魚缸養龍魚,簡直虐待😔

引用:
原帖由 2x4 於 2024-3-10 14:08 發表

你買多一條養 用監控錄下就知 我在不同地方 不同的魚缸魚池 翻看他點解跳出水面
知又點?一跳又唔見作千幾蚊,你去試la!😖

引用:
原帖由 k514 於 2024-3-10 15:54 發表

個頂擺滿野,擺咗個頂濾得左邊邊有2寸小小隙位,咁都咁啱跳得正😮💨

引用:
原帖由 社會大學研究生 於 2024-3-10 17:08 發表

18吋魚缸養龍魚,簡直虐待😔
佢喺BB龍,得6寸長,我見佢游得好開心,追魚追到撞晒缸都追唔到

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 21:47 發表

佢喺BB龍,得6寸長,我見佢游得好開心,追魚追到撞晒缸都追唔到
魚缸太細,龍魚吾會快高長大

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 21:44 發表

個頂擺滿野,擺咗個頂濾得左邊邊有2寸小小隙位,咁都咁啱跳得正😮💨
點解唔得!有機會佢見到有野飛過,獵食未跳上去囉,或者嚇親未跳上去囉

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 21:40 發表

你好有米呀 ... 
前幾日我家蟹大人越獄, 不夠一日就死左系大門口地下

引用:
原帖由 k514 於 2024-3-10 15:54 發表

係呀,我朋友龍都跳水撞頂塊膠板,最終都瓜左一條

如果個缸唔夠5尺長, 要降到半水防佢跳缸

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 21:40 發表

養得吾自在啦!跳多幾條 自然學懂養什麼品種的龍 我一定不封頂 養龍

引用:
原帖由 Shelleywu 於 2024-3-10 21:44 發表

都叫安裝監控 死後可睇翻 點解 下次就不敢養那品種的龍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]