• 瀏覽: 5,823
  • 回覆: 7
如題.
我想問下大家有冇去到芭堤雅唱泰幣?
呢間TT exchange 係咪最好價?
上網見到佢嘅網站有分店嘅對換價,冇曼谷super 咁高價差唔遠

引用:
原帖由 g9606a62c0a1d 於 2024-3-19 10:10 發表

TT Exchange唱泰幣個rate係4.55,牛記今日4.76,香港換比較優惠

https://www.passto.io/zh-tc/currency-converter/hkd-to-thb/

如果你已經係芭提雅咁就TT Exchange啦
謝謝!但好似牛記4.76係泰幣換港幣個匯率.
唔知我有冇搞錯

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2024-3-19 12:58 發表

謝謝!但好似牛記4.76係泰幣換港幣個匯率.
唔知我有冇搞錯

無錯,4.76是泰換港
港換泰是4.49

引用:
原帖由 japan 於 2024-3-20 12:53 發表

無錯,4.76是泰換港
港換泰是4.49
在香港,這個價算高了.
但在TT exchange 泰國換會更高,所以打算到了芭堤雅才換.
謝謝!

已經到了
沒有選擇

我5號到Pattaya 時TT換4.52,我當時仲有上次用淨嘅10000多B,所以冇換到。跟住嗰兩日個對換價都係向下。最後8號先換,個價已經去到4.49,但有一間其他舖做4.50。
不過一般人都係換一萬幾仟港紙,個分別係好少。

引用:
原帖由 arthursam 於 2024-3-21 03:54 發表

我5號到Pattaya 時TT換4.52,我當時仲有上次用淨嘅10000多B,所以冇換到。跟住嗰兩日個對換價都係向下。最後8號先換,個價已經去到4.49,但有一間其他舖做4.50。
不過一般人都係換一萬幾仟港紙,個分別係好少。
真,換果一萬幾千,我個人覺得分別不大,時間有時仲重要