• 瀏覽: 31,887
  • 回覆: 110
  • 追帖: 3
大家返上深圳最鍾意經邊個關口或者方法去?
我自己就鍾意坐誇境巴(係我屋企附近)去深圳灣過關
覺得深圳灣過關小人D同快D,同埋我比較鍾意去南山果邊玩,冇咁多人
我屋企人就鍾意行蓮塘口岸,佢地話因為夠平.長宿者2蚊搞掂
你地又鍾意經邊個關口呢?

蓮塘我覺得好方便

關口近目的地就用果個 

引用:
原帖由 中午橙色的雞翼 於 2024-3-28 13:52 發表

蓮塘我覺得好方便
一個字、抵

似乎睇你去邊噃,

我多數用深圳灣

引用:
原帖由 我屋企好大 於 2024-3-28 13:23 發表

大家返上深圳最鍾意經邊個關口或者方法去?
我自己就鍾意坐誇境巴(係我屋企附近)去深圳灣過關
覺得深圳灣過關小人D同快D,同埋我比較鍾意去南山果邊玩,冇咁多人
我屋企人就鍾意行蓮塘口岸,佢地話因為夠平.長宿者2蚊搞掂
你地又鍾意經邊個關口呢?
其實我同你都一樣,不過我絕對唔會深圳灣,因為去得嗰邊一定要call車,最平嘅一定係落馬洲,蓮塘口岸太多人同埋車費太貴,既然你咁鍾意去深圳灣講個消息,不過可能你都知道九月份深圳灣口岸地鐵正式通車

其實係睇去邊,唔通去羅湖福田鹽田龍崗龍華大鵬都用深圳灣咩,我又唔係2蚊客
其次睇錢,羅湖好少用,因為貴

引用:
原帖由 iou008 於 2024-3-28 23:21 發表

其實我同你都一樣,不過我絕對唔會深圳灣,因為去得嗰邊一定要call車,最平嘅一定係落馬洲,蓮塘口岸太多人同埋車費太貴,既然你咁鍾意去深圳灣講個消息,不過可能你都知道九月份深圳灣口岸地鐵正式通車
唔知點解覺得深圳灣好多手推車 係咪我嘅錯覺

返深圳玩你?意思係深圳海關用咩方法玩你?

引用:
原帖由 中午橙色的雞翼 於 2024-3-29 01:02 發表

唔知點解覺得深圳灣好多手推車 係咪我嘅錯覺
我未去過深圳灣,所以唔評論深圳灣是否多手推車,但蓮塘我覺得都多手推車和人,我早2星期早上10左右經蓮塘口岸去深圳,去香港那邊好多內地團去香港,多人到排到口岸商場外都要有欄杆比佢哋排隊去關口

自己揸車去香園圍/蓮塘過關,150蚊泊一日,就算計埋油錢,有多幾個人都係最方便最抵。

引用:
原帖由 tce 於 2024-3-28 23:58 發表

其實係睇去邊,唔通去羅湖福田鹽田龍崗龍華大鵬都用深圳灣咩,我又唔係2蚊客
其次睇錢,羅湖好少用,因為貴
主要睇去邊玩,方便有靚雞食

最快最有秩序最新淨係蓮塘
最亂最慢最舊係羅湖

我老友 Eddie 話個個關口都有特色,最緊要唔洗排好耐同埋方便到達目的地。

引用:
原帖由 kuyski 於 2024-3-28 18:43 發表

關口近目的地就用果個 
Very True

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]