• 瀏覽: 9,396
  • 回覆: 34
  • 追帖: 3
係agodX訂左酒店,原本1000,訂完依家發現agodX同一間房變900,揀左過可退款package 的

你哋會再訂900蚊間房,之後再取消番1000間房嗎?

引用:
原帖由 陳.先.生 於 2024-4-1 12:31 發表

係agodX訂左酒店,原本1000,訂完依家發現agodX同一間房變900,揀左過可退款package 的

你好!
程序上,你應該取消後,收到回覆確定,然後再定。
如果驚訂不到的話,用另一半的名字訂,然後取消之前的booking.

差少少就唔會;差得多就會(超過十幾%)。

引用:

經常這樣做 
而且用返自己個名, 改少少就得 

例如 CHAN TAI MAN 改做 CHAN TAIMAN ( 冇左 Space ) 或 TAI MAN CHAN
已經係不同人, 之後至取消原本的.

引用:
原帖由 bunny0729 於 2024-4-1 13:25 發表

你好!
程序上,你應該取消後,收到回覆確定,然後再定。
如果驚訂不到的話,用另一半的名字訂,然後取消之前的booking.
定佢哋網有自己既系統可以㩒完就比最抵價

引用:
原帖由 TST-East 於 2024-4-1 16:39 發表

經常這樣做 
而且用返自己個名, 改少少就得 

例如 CHAN TAI MAN 改做 CHAN TAIMAN ( 冇左 Space ) 或 TAI MAN CHAN
已經係不同人, 之後至取消原本的.
但會唔會影響入住唔到架?

引用:
原帖由 陳.先.生 於 2024-4-1 18:41 發表

定佢哋網有自己既系統可以㩒完就比最抵價
Sorry . 這點我就不清楚!
我喜歡在官網訂(通常有會員價),
改期或取消,先按制取消,收到答覆,然後從新訂過。

會, 成日都會咁取消再訂

如果可以免費取消, 會再訂, 然後取消原本 booking

引用:

我之前問過CS, 佢地話唔會
但當然酒店果邊會唔會 blacklist 你就唔知, 不過有生意基本上唔會唔做嘅

引用:

鐵造的衙門, 流水的官
每日幾百人 Check In, 幾百人 Check Out,
你又唔係 VIP, 冇係酒店搞事、打職員、放火、刑事破壞 ...
酒店會留意你係邊個?

可以用另一個姓名訂,之後再取消之前訂左果個。

引用:

Agoda 應該有最低價保證,你可以要求佢退差價,不過你要確定係同一房型,否則佢可以講話唔同房型價格不同。

引用:

要唔要收手續費其他費用?唔要咪訂過囉。

引用:
原帖由 smartbel 於 2024-4-2 13:06 發表

Agoda 應該有最低價保證,你可以要求佢退差價,不過你要確定係同一房型,否則佢可以講話唔同房型價格不同。
係呀,佢比另一間差的俾你,就冇眼睇啦。

主題標籤 #酒店
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]