• 瀏覽: 9,459
  • 回覆: 115
+2
在逾160年的赤柱美利樓開業約20年、景樂集團(King Parrot)旗下的「帝樂德國餐廳」(King Ludwig Beerhall)、「嵐.石海鮮&牛扒餐廳」(Ocean Rock Seafood & Tapas)最近傳出結業疑雲。記者今午(1日)以顧客身份分別致電到兩間餐廳查詢訂檯,其中帝樂店員稱因租約問題,本月14日會是最後營業日;

原文網址: 結業潮|赤柱美利樓帝樂德國餐廳月中結業 店員:租約期滿 | 香港01

https://www.hk01.com/article/100 ... utm_medium=referral

吾通以後要飛德國先食到咸豬手?

而家無哂鬼佬遊客係死因
不過真係好可惜
以後無得食正宗咸豬手

呢個帖好幽默, 超好笑

引用:
原帖由 newphone 於 2024-4-2 00:00 發表

呢個帖好幽默, 超好笑
你未食過好嘢啫

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-1 22:20 發表

在逾160年的赤柱美利樓開業約20年、景樂集團(King Parrot)旗下的「帝樂德國餐廳」(King Ludwig Beerhall)、「嵐.石海鮮&牛扒餐廳」(Ocean Rock Seafood & Tapas)最近傳出結業疑雲。記者今午(1日)以顧客身份分別致電到兩間餐廳查詢訂檯,其中帝樂店員稱因租約問題,本月14日會是最後營業日;

原文網址: 結業潮|赤柱美利樓帝樂德國餐 ...
仲有10幾日結業

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-1 23:30 發表

而家無哂鬼佬遊客係死因
不過真係好可惜
以後無得食正宗咸豬手
鬼佬幾時再會返嚟?

引用:
原帖由 zigzaggood 於 2024-4-2 00:59 發表

仲有10幾日結業
好似都吾接booking 

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-2 01:00 發表

好似都吾接booking 
可能已經比人訂晒?

引用:
原帖由 zigzaggood 於 2024-4-2 01:01 發表

可能已經比人訂晒?
報紙話吾接
應該係吾做

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-2 01:12 發表

報紙話吾接
應該係吾做
哦原來如此,咁佢可能係冇心機做唔係冇客。

改做妓寨

引用:
原帖由 zigzaggood 於 2024-4-2 01:14 發表

哦原來如此,咁佢可能係冇心機做唔係冇客。
係無客

自稱赤柱街坊的網民留言指,「我住喺赤柱20年睇到赤柱一日一日咁改變」、「曾經熟悉嘅地方變成咁,真心酸」;也有網民稱「同啲檔口傾過,依家完全無鬼佬(外國人),水靜(盡)鵝飛。」不過有人反駁指,「赤柱冇生意唔係哩10年8年嘅事,唔好亂入」。

原文網址: 結業潮|赤柱美利樓帝樂德國餐廳月中結業 店員:租約期滿 | 香港01 https://www.hk01.com/article/100 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-2 01:22 發表

係無客

自稱赤柱街坊的網民留言指,「我住喺赤柱20年睇到赤柱一日一日咁改變」、「曾經熟悉嘅地方變成咁,真心酸」;也有網民稱「同啲檔口傾過,依家完全無鬼佬(外國人),水靜(盡)鵝飛。」不過有人反駁指,「赤柱冇生意唔係哩10年8年嘅事,唔好亂入」。

原文網址: 結業潮|赤柱美利樓帝樂德國餐廳月中結業 店員:租約期滿 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1006125?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
係咪好多人咁樣講定係得一個人講?會唔會一個人同佢有仇整蠱佢?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2024-4-2 00:41 發表

你未食過好嘢啫
這句更好笑 
謝謝倡優2046, 你帶來歡樂

正!又執一間
北上咩都有 唔明仲做黎做乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]