• 瀏覽: 22,134
  • 回覆: 99
  • 追帖: 2
+5
本主題由 版務管理. 於 2024-4-2 12:06 移動
現年39歲昔日當紅TVB小生蔡淇俊,近年北上發展轉戰飲食界,並轉營做抖音KOL,分享做演員及執笠辛酸,賣雞腳又無生意,並自揭勾富婆真相,成功以「

佢乜生意都佬過,其實都係想轉戰大陸拍劇,到今日都無人問津

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/100 ... utm_medium=referral

呢 D 就 係 大 灣 區 基 遇 ?

香 土 小 粉 熊 唔 係 話 好 生 意 的 咩 ?

毒果01都多㞗餘,開了名仲要用公仔遮

引用:
原帖由 chaolininin 於 2024-4-2 09:57 發表

毒果01都多㞗餘,開了名仲要用公仔遮
01係中央派黨嘅人開,關毒果咩事

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-2 09:56 發表

國內好生意唔等於唔會「汰弱留強」喎
國內同胞大把選擇無必要屈就港人提供既劣質服務 
係香港地咁好就算效率廢都可以人工貴啫

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-4-2 09:59 發表

國內好生意唔等於唔會「汰弱留強」喎
國內同胞大把選擇無必要屈就港人提供既劣質服務 
係香港地咁好就算效率廢都可以人工貴啫
經過大家努力宣傳,已經開始有成效,少左人去香港

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-4-2 10:00 發表

從19暴動到新冠肺炎既報導都可以睇到01班記者係曱甴黎
咁就無計,因為請唔到人,我認為取消關口先最重要,咁樣香港本地人會快上大彎區發展

都係開鴨店好揾啲

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2024-4-2 10:02 發表

都係開鴨店好揾啲
佢咁嘅樣落唔到場做,但body夠賣

點解蔡淇俊可以不斷嘗新,本土商家就只有一句經營困難

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2024-4-2 10:08 發表

佢講輸左幾百萬,無晒錢,人地不死精神,可能屋企已經準備左碳

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2024-4-2 10:08 發表

你 都 知 蔡 其 俊 唔 係 真 本 土

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-2 09:56 發表

dllm你狗爹d鋪頭做得西唔會執笠嘅? 畜生ONL9

引用:
原帖由 回到初心 於 2024-4-2 10:03 發表

佢咁嘅樣落唔到場做,但body夠賣
可以聯絡圈中半紅不黑男藝人客串下

主題標籤 #蔡淇俊
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]