• 瀏覽: 19,016
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+15
😭

入過邪教,都會後悔

「我丟你隻雀去彼拉多」(設計對白)
簡稱:「丟雀彼拉多。」
你話邪教邪經邪唔邪?

現實D講,以前年輕唔識野,又以為自己有能力咩都做下,其實,入左教會就使人損失,有一些應該做、應該學的,都無去做。

人生好攪笑,當你雙眼正在看教會D邪野,自然沒有看正道、天道。好啦,到年紀大的時候,才發現迷失,原來,以前無學到D好野。

唔怕反思一下呀,題目係「教會是否無野學?」,如果發現係,其實暗地裡自己已經損失嚴重。

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2024-4-2 11:03 發表

現實D講,以前年輕唔識野,又以為自己有能力咩都做下,其實,入左教會就使人損失,有一些應該做、應該學的,都無去做。

人生好攪笑,當你雙眼正在看教會D邪野,自然沒有看正道、天道。好啦,到年紀大的時候,才發現迷失,原來,以前無學到D好野。

唔怕反思一下呀,題目係「教會是否無野學?」,如果發現係,其實暗地裡自己已經損失嚴重。
有嘢學,點會冇嘢學呢?
基督教信仰可以幫人學習到點樣合理化自己嘅邪惡暴行。
乜你學唔到咩?

引用:
原帖由 cctvb33 於 2024-4-2 10:42 發表

「我丟你隻雀去彼拉多」(設計對白)
簡稱:「丟雀彼拉多。」
你話邪教邪經邪唔邪?
唔明🤔
雕雀比拉多??

引用:
原帖由 力力奇 於 2024-4-2 11:15 發表

唔明🤔
雕雀比拉多??
唔明就去搵乙明

引用:
原帖由 cctvb33 於 2024-4-2 11:20 發表

唔明就去搵乙明
呢排見唔到佢啊

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2024-4-2 11:03 發表

唔緊要啦,人幾時都係從錯誤中學習嘛

咁你以家改信咩教,基督教有佢嘅系統,死後有少部份人可以被天使接走

做人應先信自己,宗教信仰只可作參考

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2024-4-2 10:23 發表

😭
咁有無濕身先, 好多神父都系基佬泥架, 
借D意渣你春袋, 彈你奔走, 仲要捐錢俾佢淫你

引用:
原帖由 半生賢惠的測驗 於 2024-4-2 12:06 發表

咁有無濕身先, 好多神父都系基佬泥架, 
借D意渣你春袋, 彈你奔走, 仲要捐錢俾佢淫你
嘩!竟然

……教會

引用:

你以前加入過邊間「教會」,基督教貢多宗派

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]