• 瀏覽: 14,395
  • 回覆: 145
  • 追帖: 3
+6
唔係旅遊區,新界大商埸茶記

去咗旅行幾日返港第一餐
咖哩飯連凍朱 = $120, 真係抵到爛
侍應姐姐可能知我keep fit, 未食完就收咗碟嘢走, 仲有幾啖飯都唔俾我食埋
啲咖哩好食到呢.... 食完即刻去711買枝水潄口

附件

1000004464.jpg(184.57 KB)

D貨留左幾日等你回來幫襯的,幾日唔發市,發市當幾日,唔正就怪

引用:
原帖由 pb2400c 於 2024-4-2 20:26 發表

D貨留左幾日等你回來幫襯的,幾日唔發市,發市當幾日,唔正就怪
杯凍朱仲要底層仲係熱水,啲冰浮面無攪勻,一飲條脷即刻滾哂,好驚喜呀

引用:
原帖由 Илья 於 2024-4-2 20:31 發表

杯凍朱仲要底層仲係熱水,啲冰浮面無攪勻,一飲條脷即刻滾哂,好驚喜呀
有冇"六親不認" ?

引用:
原帖由 newphone 於 2024-4-2 20:47 發表

有冇"六親不認" ?
想拎杯水但都無人招呼我,所以我做個乖顧客,未夠40分鐘限時就起身埋單

商場「茶記」,$120飯連飲品,其實係食嗰個有問題😎

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2024-4-2 21:04 發表

商場「茶記」,$120飯連飲品,其實係食嗰個有問題😎
衰肚餓,捱唔到返屋企附近   
一坐低都知道瀨嘢

現在向珠海,幾小時前一行8人食湘菜,但阿女扭計要食pizza, 唯有同阿女去Pizza Hut買外賣,等外賣個陣,服務員俾咗兩杯水比我地,同一杯小食比阿女。之後同阿女去湘菜館同朋友會合,眾目睽睽喺人哋間舖食pizza。阿女食完,我都自動自覺攞個盒出去掉。湘菜服務員見到主動走來同我講幫我掉。我都好不好意思。。。如果喺香港又會如何呢?

引用:
原帖由 Илья 於 2024-4-2 20:02 發表

唔係旅遊區,新界大商埸茶記

去咗旅行幾日返港第一餐
咖哩飯連凍朱 = $120, 真係抵到爛
侍應姐姐可能知我keep fit, 未食完就收咗碟嘢走, 仲有幾啖飯都唔俾我食埋
啲咖哩好食到呢.... 食完即刻去711買枝水潄口

引用:
原帖由 denntam 於 2024-4-2 21:33 發表

現在向珠海,幾小時前一行8人食湘菜,但阿女扭計要食pizza, 唯有同阿女去Pizza Hut買外賣,等外賣個陣,服務員俾咗兩杯水比我地,同一杯小食比阿女。之後同阿女去湘菜館同朋友會合,眾目睽睽喺人哋間舖食pizza。阿女食完,我都自動自覺攞個盒出去掉。湘菜服務員見到主動走來同我講幫我掉。我都好不好意思。。。如果喺香港又會如何呢?
香港服務真係世界數一數二,
同內地比更加唔係同一個層次,
加上珠海慢活, 啲人比香港開心好多, 如果係拎住個pizza係香港食, 肯定俾人趕了
我試過唔小心拎住杯嘢唔係飲, 入咗hotel cafe, 都俾人面斥...

咖喱飯, 一杯野飲...120 蚊~

引用:
原帖由 Илья 於 2024-4-2 21:37 發表

香港服務真係世界數一數二,
同內地比更加唔係同一個層次,
加上珠海慢活, 啲人比香港開心好多, 如果係拎住個pizza係香港食, 肯定俾人趕了
我試過唔小心拎住杯嘢唔係飲, 入咗hotel cafe, 都俾人面斥...
平時向香港等pizza外賣企到炆,今日招呼你坐低仲有水同小食,杯小食成10幾條長餅乾條,喂,我只係買40幾蚊野。

嘅然價錢無得鬥,咁服務質素一定要贏

引用:
原帖由 denntam 於 2024-4-2 21:33 發表

香港, 食鐵板燒, 小孩取出枝飲開的蒸餾水飲一啖, 侍應面有難色說公司規定, 不可以飲用外來物品

引用:
原帖由 flopman 於 2024-4-2 21:39 發表

咖喱飯, 一杯野飲...120 蚊~
香港地算係平

主題標籤 #咖哩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]