• 瀏覽: 4,789
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
+3

今早同個魚檔,買咗三斤九棍煲湯。見到佢仲有一兜撻沙仔,20蚊賣畀我。最主要佢肯劏,咁就二話不說了。

LE D煎到脆,連鰭都食埋佢。

淨係睇都知道好好好好好好好好味,🐷no no~
我又想嚟力啲返屋企

引用:
原帖由 A1000 於 2024-4-2 22:32 發表

今早同個魚檔,買咗三斤九棍煲湯。見到佢仲有一兜撻沙仔,20蚊賣畀我。最主要佢肯劏,咁就二話不說了。

幾香口

金黃色! 好手勢!

引用:

好靚 

引用:

再次回鍋高溫逼出啲油,效果會更好!

引用:

無你呢個 PO,我真係唔知有 D 咁嘅魚。  
連骨可以一齊食????

引用:

廿皮都肯劏,不愧係熟客!
見到碟香煎撻沙仔,要準備幾支大藍妹先得😋

引用:
原帖由 司令官 於 2024-4-2 23:06 發表

LE D煎到脆,連鰭都食埋佢。
我就比較貪心,連中間嗰條骨都食埋。

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2024-4-2 23:57 發表

淨係睇都知道好好好好好好好好味,🐷no no~
我又想嚟力啲返屋企:smi ...
乜嘢都冇落,洗乾淨落咗少少鹽就噉煎,煎取佢索咗啲油就噉食。

引用:
原帖由 clamchowder 於 2024-4-3 00:52 發表

20文一兜,佢又肯劏。我又唔怕煎黎食啊!

引用:
原帖由 肥彭Ben 於 2024-4-3 02:16 發表

幾香口
呢啲一定要速食,否則一擺耐咗就會淋身。

引用:
原帖由 MarkIV 於 2024-4-3 05:37 發表

金黃色! 好手勢!
因為佢細細條,攞個平底鑊,落多少少油,大小小火煎就搞掂。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]