• 瀏覽: 23,599
  • 回覆: 90
  • 追帖: 2
做到計長期服務金, 多唔多人咁做?

引用:
原帖由 東鄉大為明 於 2024-4-5 21:56 發表

我對上份工做左10年

唔想跳出comfort zone, 同上司夾到, 一直做同一間公司
係呢兩個原因
出面其他公司, 加5% 10%人工又如何? D人唔OK, 上司唔OK, 你做兩個月就resign, 
會計大姐講過一樣野:「多野做, 野做唔死人, 但人同人有問題就好難做。」
轉環境有風險

引用:
原帖由 何德榮 於 2024-4-5 22:23 發表

唔想跳出comfort zone, 同上司夾到, 一直做同一間公司
係呢兩個原因
出面其他公司, 加5% 10%人工又如何? D人唔OK, 上司唔OK, 你做兩個月就resign, 
會計大姐講過一樣野:「多野做, 野做唔死人, 但人同人有問題就好難做。」
轉環境有風險
你今次講野咁正經既
少有

引用:
原帖由 何德榮 於 2024-4-5 22:23 發表

係呢兩個原因
轉環境有風險
放完長假,果然正常返

引用:

應該有啦

引用:
原帖由 twentyoneac 於 2024-4-5 22:17 發表

我對上份工做左10年
10年都耐啊

好難嘅咩?

引用:

好少,三個月頂隆

做到咁耐應該係走唔到既人,因為出到佢分分鐘無人請同埋可能仲低,不如係到9HEA下算  

自己友生意做左好耐

我今年第七年了,文職老屎忽一名

如果公司破產/被清盤 …

超過20年

鍵盤翻頁
左右