• 瀏覽: 65,779
  • 回覆: 2,098
  • 追帖: 1
+24
Luca Brecel [1]vDavid Gilbert [31]
Robert Milkins [16]vPang Junxu [27]
Ali Carter [9]vStephen Maguire [28]
Shaun Murphy [8]vLyu Haotian [26]
Mark Selby [5]vJoe O'Connor [30]
Kyren Wilson [12]vDominic Dale [40]
John Higgins [13]vJamie Jones [41]
Mark Allen [4]vRobbie Williams [45]
Judd Trump [3]vHossein Vafaei [19]
Tom Ford [14]vRicky Walden [32]
Zhang Anda [11]vJak Jones [44]
Mark J Williams [6]vSi Jiahui [23]
Ding Junhui [7]vJack Lisowski [17]
Gary Wilson [10]vStuart Bingham [29]
Barry Hawkins [15]vRyan Day [18]
Ronnie O'Sullivan [2]vJackson Page [43]

世界桌球錦標賽**

637台直播賽程
20/04 17:00, 21:30 
21/04 02:00, 17:00, 21:30 
22/04 02:00, 17:00, 21:30 
23/04 02:00, 17:00, 21:30 
24/04 02:00, 17:00, 21:30 
25/04 02:00, 20:00 
26/04 02:00, 17:00, 21:30 
27/04 02:00, 17:00, 21:30 
28/04 02:00, 17:00, 21:30 
29/04 02:00, 20:00 
30/04 02:00 
30/04 17:00 半準決賽(1)
30/04 21:30 半準決賽(2)
01/05 02:00 半準決賽(3)
01/05 17:00 半準決賽(4)
01/05 21:30 半準決賽(5)
02/05 02:00 半準決賽(6)
02/05 20:00 準決賽(1)
03/05 02:00 準決賽(2)
03/05 17:00 準決賽(3)
03/05 21:30 準決賽(4)
04/05 02:00 準決賽(5)
04/05 17:00 準決賽(6)
04/05 21:30 準決賽(7)
05/05 02:00 準決賽(8)
05/05 20:00 決賽(1)
06/05 02:00 決賽(2)
06/05 20:00 決賽(3)
07/05 02:00 決賽(4)

囧囧, 肥梅, 瘦倫 算靚籤
總統, 老威, 丁丁抽到硬嘢

引用:
原帖由 BARBENDER1203 於 2024-4-18 16:19 發表

唔見得梅菲食硬呂昊天

引用:
原帖由 BARBENDER1203 於 2024-4-18 16:19 發表

似乎最穩陣係囧囧

嘩,round1已經有幾場正野!trump對中東佬

引用:

Trump應該冇問題嘅,另外嗰兩位就好難講,尤其小丁對司機。

羅白20年來第一次缺席世錦賽決賽週,佢最好痛定思痛,唔好再打慢波,如果快又係輸慢又係輸,倒不如打快波,起碼唔會得失觀眾,人哋邀請你打表演賽賺外快嘅機會都多啲。

睇佢來季點。

當你睇返2007年WC羅拔臣對奧蘇,一度8:2落後,冇panic不得止仲好爽快兼好進攻型咁打返上去追到8:8。當時嘅佢吸納咗唔少新fans. 依家見到佢變成咁樣真係有啲唏噓。

https://youtu.be/uGaRzX_OC70?si=PoN9JQQICVI7Np2D

引用:
原帖由 Crespo333 於 2024-4-18 20:52 發表

當你睇返2007年WC羅拔臣對奧蘇,一度8:2落後,冇panic不得止仲好爽快兼好進攻型咁打返上去追到8:8。當時嘅佢吸納咗唔少新fans. 依家見到佢變成咁樣真係有啲唏噓。

https://youtu.be/uGaRzX_OC70?si=PoN9JQQICVI7Np2D
2009 wc semi final 對肥梅都係,由7:14追到14:14,雖最後都係輸左,但佢大無畏對攻精神令人印象深刻

想不到响十幾年後,佢跌watt 原因唔係技術退化,竟然係因為腦殘唔識攻,真係好諷刺

引用:
原帖由 Crespo333 於 2024-4-18 20:52 發表

此景可待成追憶,只是當時已惘然!

07年的蘿白25歲小伙子有motivation,passion, 快、狠、準,敢拼肯博

24年的蘿白42歲中年漢,信心危機,畏首畏尾,pot 怕失,set怕漏,生怕出完呢一Q又會無一局咁,連對手害怕自己從而令對手發揮打discount 嘅advantage 都無埋!!

最勢均力敵應該係肥丁司機

引用:
原帖由 pattern 於 2024-4-19 00:50 發表

07年的蘿白25歲小伙子有motivation,passion, 快、狠、準,敢拼肯博

24年的蘿白42歲中年漢,信心危機,畏首畏尾,pot 怕失,set怕漏,生怕出完呢一Q又會無一局咁,連對手害怕自己從而令對手發揮打discount 嘅advantage 都無埋!!
依家係調返轉不停show俾對手睇自己嘅弱點,驚死個對手唔識得增強信心咁。

引用:
原帖由 pattern 於 2024-4-19 00:50 發表

07時嘅羅白故之然快狠準,好得人中意。

但就算唔講到07咁遠,距今不足兩年,2022羅白嚟香港紅館打時,仍然係神準,一個機會比佢,佢可以清枱,當時嘅速度一啲都唔慢,我喺現場睇,就算你坐喺紅館咁大個場,都可以feel到佢嗰種氣勢。

諗唔到未夠兩年變成而家連世錦賽正賽都入唔到,兼且打波超慢,令人討厭。