• 瀏覽: 36,953
  • 回覆: 585
  • 追帖: 6
+7
本主題由 版務管理 於 2024-5-2 15:30 加入精華
此主題為劇集《神耆小子》討論區 ,歡迎會員一齊討論。 

神耆小子全20集劇透懶人包持續更新中!由王偉仁監製、林麗媚編審的爆笑家庭喜劇《神耆小子》,自5月6日起、逢周一至五晚九點半翡翠台播映。兩屆影帝鄭則士飾演錢氏家族靈魂人物「錢大海」,與小47歲妙音龍子冼靖峰(Archie)破天荒首度合作,聯手偵破離奇綁架案!夥拍錢氏家族其他成員蕭正楠、樊亦敏、曹永廉、傅嘉莉、羅毓儀,放下猜疑與成見,一起尋找親情與愛情的真諦!

https://www.youtube.com/watch?v=_gXIYEn2-kE

播出日期:2024年5月6日起
播出時間:逢星期一至五 21:30-22:30進入香討影片區

想睇Archie 同蕭正楠 

我想睇肥貓。近年太多外購古裝劇, 終於有套溫情喜劇。
睇預告幾好笑, 見到Archie 拋開偶包都有d期待, 又想睇Kent 哥同阿蕭。 

引用:
原帖由 qqband 於 2024-5-3 02:32 發表

我想睇肥貓。近年太多外購古裝劇, 終於有套溫情喜劇。
睇預告幾好笑, 見到Archie 拋開偶包都有d期待, 又想睇Kent 哥同阿蕭。 
Kent哥侗三太一定有火花

想睇傅嘉莉

tbb專捧啲樣衰既 捧完個林正峰依家就到冼淨種 想幫佢洗底就慳啲啦 把口咁冇品 已經深入民心

引用:
原帖由 stupidmomo 於 2024-5-4 11:37 發表

tbb專捧啲樣衰既 捧完個林正峰依家就到冼淨種 想幫佢洗底就慳啲啦 把口咁冇品 已經深入民心
你酸都無計! 嗰啲無被捧嘅,唸下係咪自己樣衰、矮、肥、忘恩負義、唱歌一個Tone悶、性格奸狡,無料扮有料是但一樣,定樣樣齊,要是這樣係會比較吃虧!

引用:
原帖由 stupidmomo 於 2024-5-4 11:37 發表

你用時間周圍去唱 Archie,不如叫你偶像踏踏實實勤力認真做好及裝備自己,機會自然嚟,我相信越努力越幸運

引用:
原帖由 月底渺小的水杯 於 2024-5-4 14:48 發表

你用時間周圍去唱 Archie,不如叫你偶像踏踏實實勤力認真做好及裝備自己,機會自然嚟,我相信越努力越幸運
講得太好,佢哋成日以為唱 Archie後佢嗰位偶像就有機會.....其實有排都未到佢啦,咁只會影衰佢哋自己

蕭正楠係咪就快滿約? 套劇宣傳片提都唔提下佢。

好耐無睇曹永廉新劇

等睇留言話鄭則仕突然大聲講嘢

勁威威

kent哥好似修左身?

樊亦敏係呢套劇個LOOK唔錯

鍵盤翻頁
左右