• 瀏覽: 22,683
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+2
突然收到深圳公安電話有人用的資料申請左內地電話詐騙,要我上去公安局幫警,我現在要如何做?有冇師兄解答

我不會自己上去
找左派議員問下

引用:
原帖由 Christ20230606 於 2024-5-12 10:12 發表

我不會自己上去
找左派議員問下
多謝師兄解答,本身想現在等去中國移動問有冇有這個電話再報香港警方,個公安在電話說香港警方查唔到是真嗎?

「防騙易18222」反詐騙諮詢熱線

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2024-5-12 10:01 發表

突然收到深圳公安電話有人用的資料申請左內地電話詐騙,要我上去公安局幫警,我現在要如何做?有冇師兄解答
早兩日都有打比我,我直接話唔係機主,跟住佢收線

小心系詐騙電話

你有無轉一百幾十萬去証明自己清白呀?

深唔會跨境摯法

引用:
原帖由 man9utd 於 2024-5-12 23:01 發表

你有無轉一百幾十萬去証明自己清白呀?
X2

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2024-5-12 10:01 發表

屌佢老母,別無他法

只要轉錢入指定安全賬戶就唔駛上去

我接電話後同個公安講左一輪,佢後來覺得我在笑,又問我點解要笑,跟住就自己收線,其實我又無笑佢。

引用:
原帖由 gdhgwr 於 2024-5-12 10:16 發表

多謝師兄解答,本身想現在等去中國移動問有冇有這個電話再報香港警方,個公安在電話說香港警方查唔到是真嗎?
死蠢!

騙徒很醒目,老屈你擁有一個「詐騙電話」(如上圖號碼,來自防騙視伏app),要被致電者「開視像通話」,乘機拎更多資訊,真KP!

引用:
原帖由 ckboman 於 2024-5-13 01:06 發表

我接電話後同個公安講左一輪,佢後來覺得我在笑,又問我點解要笑,跟住就自己收線,其實我又無笑佢。
男公安定女公安?

鍵盤翻頁
左右