• 瀏覽: 3,164
  • 回覆: 20
https://youtu.be/X7ThQqT3jrI?si=KpXlIN6jkMfN6xfG

電影《無聲絕境》(A Quiet Place)系列,兩集都叫好叫座,來到今年,前傳電影《無聲絕境外傳:首襲日》(A Quiet Place:Day One)於昨日(5月10日)推出首預告,故事回到外星怪物突襲首日,而地點就是三藩市唐人街。(香港6月上畫)

作為繫到前傳,今集不再由約翰卡辛斯基(John Krasinski)執導,改由榮獲美國導演公會(Directors Guild of America)「2022最佳新晉導演」提名的邁克沙諾斯基(Michael Sarnoski )操刀。

今集演員都一改新面孔,女主角有《黑豹》系列 雷碧達尼安高(Lupita Nyong’o) ,男主魚係《怪奇物語》(Stranger Things)第4季男星祖瑟昆恩(Joseph Quinn) 、仲有《詭老》艾力斯禾夫(Alex Wolff) 、《黑亞當》迪蒙漢素(Djimon Hounsou)等,令人耳目一新。

原文網址: 無聲絕境外傳首襲日|回到最初 外星怪物首選落戶三藩市唐人街 | 香港01 https://www.hk01.com/article/101 ... utm_medium=referral進入香討影片區

唔敢睇...
由於係前傳知之後地球被侵略
可想呢班主角都唔會有善終 

引用:
原帖由 Bobic 於 2024-5-13 16:44 發表

唔敢睇...
由於係前傳知之後地球被侵略
可想呢班主角都唔會有善終 
乜你有咁既見解

引用:
原帖由 HKsports2008 於 2024-5-13 18:08 發表

乜你有咁既見解
可能係都可能唔係,個結局可以伸延落去,甚至同前兩集再拍落去第三集好有關係,咁咪多啲戲可以拍,電影公司可以唔使諗咁多嘢,要搵新題材咁煩。

其實做個噪音陷阱咪可以消滅晒呢啲怪物,重簡單過滅鼠 

🙉️(((📢)))🙉

引用:
原帖由 HKsports2008 於 2024-5-13 06:08 PM 發表

乜你有咁既見解
就算結局主角走得甩
但本身地球係畀外星生物侵佔咗
點睇個結局都係 sad

之前嘅無聲絕境都冇睇

引用:
原帖由 Bobic 於 2024-5-14 09:39 發表

就算結局主角走得甩
但本身地球係畀外星生物侵佔咗
點睇個結局都係 sad
一定係咁,你睇第一集就知。

引用:
原帖由 pgs1301 於 2024-5-14 04:48 PM 發表

一定係咁,你睇第一集就知。
第一集觀眾係畀個女激死

引用:
原帖由 pgs1301 於 2024-5-13 18:51 發表

可能係都可能唔係,個結局可以伸延落去,甚至同前兩集再拍落去第三集好有關係,咁咪多啲戲可以拍,電影公司可以唔使諗咁多嘢,要搵新題材咁煩。
即係猿人襲地球前傳都可以拍可多集。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2024-5-14 21:50 發表

好多戲都係咁樣,狂野時速突然變咗前傳加後傳。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2024-5-14 21:50 發表

重有葉問明明第四集已經屎咗,但係都話開拍第五集,梗係講返之前嘅故事,咪即係前傳,雖然好似講得通,但真係總令人覺得莫名其妙,奇奇怪怪咁😲

前兩集真係好睇

第一集真係好睇……第二集反而冇咁好睇 只係佢地開始走出去 但冇咩激烈場面….拖得好慢 個女又同老母分開左 內容冇咩新鮮…. 宜家拍新一集 里個外傳反而唔錯 起碼可睇返多啲場面  

第一二集真係好睇。希望前傳都掂啦。

主題標籤 #黑亞當
鍵盤翻頁
左右