• 瀏覽: 10,897
  • 回覆: 109
何生,新何太事件,可以話係香港的奇葩事件
1.人地何生好地地,貌似仲有排捱世界,但個個都話450萬係遺產,話何生五子女爭遺產 。如果遺產係咁樣解釋,咁我可唔可以話姜逃D廣告係遺作,世一姜逃係世遺?  
2.單身,離婚,喪偶人士,係咪一定要搵同齡伴侶,搵窮鬼,以後生活困難屬於抵死?
3.由於公眾的妒忌,所以何生被個女侵吞財產,不得追究,不應該執法?
4.如果新何太係香港出生人士,事件係咪變成喜得新婦,佳偶天成,因為香港女人從來不貪男人錢(我突然笑L左
其實呢個花生事件搞到成中港前十熱話,熱度仲高過英國拉左三名香港人,熱度高過夏寶龍領導訪問澳門,都算奇葩。
一句話,憎人富貴厭人窮,唔見得人好,之前伍X橋事件已經係咁,難怪伍太還擊左句金句:「佢X得落佢本事,你恨唔X到咁多,完!」
新何太都可以參考下,用呢句霸氣回應網民

何生何太有無報警????

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-5-15 05:55 發表

何生何太有無報警????
報左東張,可能何伯仲錫住個女,如果報左警,攞得返D錢的前題就係告得入自己個女侵吞財產,刑事,要留案底

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2024-5-15 11:40 發表

報左東張,可能何伯仲錫住個女,如果報左警,攞得返D錢的前題就係告得入自己個女侵吞財產,刑事,要留案底
全部都係你自己諗 
成日話細女侵吞財產,450萬可能全家人,包括前妻都有份貢獻屋企,肯定唔會全部係何生,只不過佢講啲唔講啲
反正都反左面,報警囉,告到細女坐監,攬住隻賤雞過埋下半生囉,你唔報警永遠都無機會拎返450萬,報東張無意思,佢唔係執法機構,日日上電視都無用

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2024-5-15 02:14 發表

1.人地何生好地地,貌似仲有排捱世界,但個個都話450萬係遺產,話何生五子女爭遺產 。如果遺產係咁樣解釋,咁我可唔可以話姜逃D廣告係遺作,世一姜逃係世遺?  
2.單身,離婚,喪偶人士,係咪一定要搵同齡伴侶,搵窮鬼,以後生活困難屬於抵死?
3.由於公眾的妒忌,所以何生被個女侵吞財產,不得追究,不應該執法?
4.如果新何 ...
何老太爺開心
話值
就係值

乜叫孝順?
幾難得老豆開心

老豆做愛
射你班沐契出黎
駛你地班Kai子
教老豆扑嘢

日日當住七百萬人面前訂情
仲點咂?
俾你夠吾夠膽呃?

何太快點懷孕,生下愛情結晶品。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2024-5-15 02:14 發表

4.如果新何 ...
香港好多人的價值觀歪曲,個女穿櫃桶偷錢哩樣嘢已經好明顯,但好少人敢講哩個事實。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2024-5-15 11:40 發表

哩種情況只要有個律師講出法律的事實觀點,個女肯退返筆錢出來可以唔追究。

相信錢是屬於全家人,不是何伯一人。

子女的反應好正常

街市班人都睇得出大陸女人是來擸食

相信子女咁嬲,因為何伯以往對前妻及子女都無對大陸肥婆咁大方

全城撐子女

引用:
原帖由 Custand 於 2024-5-15 16:47 發表

全城撐子女
同意

鍵盤翻頁
左右