• 瀏覽: 3,329
  • 回覆: 14
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/spor ... lMvjM-3t_vtXw776zxf

曼聯上場英超主場對阿仙奴比賽期間,奧脫福球場東看台上蓋突然漏水,變成「水舞間」。根據《曼徹斯特晚報》爆料,會方考慮到經濟成本,加上新股東拉特克利夫計劃重建球場,所以決定唔作出修復工程。

曼聯會方指球場上蓋並非漏水,而且係排水系統超出負荷,當時落大雨,導致大量雨水溢出,2019年4月都曾經發生類似情況。《曼徹斯特晚報》指紅魔鬼管理層早已經討論過更新球場上蓋工程,但估計需要耗資數百萬鎊,加上施工亦需要一段長時間,會影響球場營運,所以擱置修復計劃。

加上新股東拉特克利夫入主曼聯之後,計劃斥資20億鎊(約196億港元)重建奧脫福球場,更加冇理由呢個時候,再花錢修復排水系統。因此,各位曼聯球迷遇上落大雨入奧脫福睇波,就要記得帶遮,甚至着衣雨。

格拉沙家族2005年收購曼聯之後,只曾於2006年6月為球場進行擴建,其餘時間極少進行其他改善工程,據悉奧脫福球場未能成為2028年歐國盃比賽球場之一,好大原因同球場設施老化有關。

咁即係點?

成日話利記老闆孤寒,但利記近幾年,不停維修、擴建和興建新訓練場,相比曼嘅格拉沙。

引用:
原帖由 kenng782 於 2024-5-15 07:11 發表

成日話利記老闆孤寒,但利記近幾年,不停維修、擴建和興建新訓練場,相比曼嘅格拉沙。
仲有比啲咁嘅球場比自己球會嘅球迷用,仲要收天價入場費,真係點對得住一班支持曼嘅曼迷。

新老闆話要起新場,仲一起起廿年
即係廿年無大錢買貴價球員

人衰褲穿窿,球會衰上蓋穿窿

執柒咗佢啦

引用:
原帖由 man9utd 於 2024-5-15 07:35 發表

人衰褲穿窿,球會衰上蓋穿窿
曼聯末落也!

引用:
原帖由 kenng782 於 2024-5-15 07:11 發表

利記老闆直頭乞衣,翻新晏菲路球場嘅錢咪又係借款比利記起,佢一蚊都冇投資。你知唔知奧脫福係排溫布萊之後第二大球場,英超球隊中最大最多座位,曼聯係無需起新球場只要修復就可以。拉傑夫想搞9萬人新球場,係借搞波去搞地產,揼曼市政府心口,佢係鬼有心搞波咩,入主後水魚成績仲衰咗

格拉沙家族

引用:
原帖由 whitepig88 於 2024-5-15 11:37 發表

利記老闆直頭乞衣,翻新晏菲路球場嘅錢咪又係借款比利記起,佢一蚊都冇投資。你知唔知奧脫福係排溫布萊之後第二大球場,英超球隊中最大最多座位,曼聯係無需起新球場只要修復就可以。拉傑夫想搞9萬人新球場,係借搞波去搞地產,揼曼市政府心口,佢係鬼有心搞波咩,入主後水魚成績仲衰咗

2028歐國杯曼市用嘅球場都只用曼城主場 歐洲足協肯定搵人睇過先有呢個決定

引用:
原帖由 光芒嚴厲的電視 於 2024-5-15 14:24 發表

咁係咪漏水😂

https://www.youtube.com/watch?v=QZlRDr6hJNQ