• 瀏覽: 6,482
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
同埋九龍城寨
喺大陸票房會唔會過十億呢?可?
聽問呢套戲嘅製作成本都要成 幾憶港幣?
如果淨係靠香港票房?真係食得屎啦
咪又係要靠我哋偉大嘅祖國人民 票房收入先至回到本?

一億?

引用:
原帖由 dd24689 於 2024-5-15 13:33 發表

同埋九龍城寨
喺大陸票房會唔會過十億呢?可?
聽問呢套戲嘅製作成本都要成 幾憶港幣?
如果淨係靠香港票房?真係食得屎啦
咪又係要靠我哋偉大嘅祖國人民 票房收入先至回到本?
唔會過10億  因為一開始排片量較低 雖然上座率同口碑好過末路同防暴  大概 6 7億埋尾

引用:
原帖由 眼睛框架 於 2024-5-15 15:13 發表

唔會過10億  因為一開始排片量較低 雖然上座率同口碑好過末路同防暴  大概 6 7億埋尾
如果真係收六七億嘅話
豈碼唔會蝕本先啦!
始終都係要靠大陸市場

引用:
原帖由 dd24689 於 2024-5-15 15:15 發表

如果真係收六七億嘅話
豈碼唔會蝕本先啦!
始終都係要靠大陸市場
你都幾好笑..上年職7..都有大陸上映..你會不會笑職7..都係要靠大陸市場  
合拍片唔靠大陸市場食x...

引用:
原帖由 nbachung101 於 2024-5-15 16:35 發表

你都幾好笑..上年職7..都有大陸上映..你會不會笑職7..都係要靠大陸市場  
合拍片唔靠大陸市場食x...
咁我又唔會喎
我呢番說話係專登講比某些 逢中必反 既人聽嘅

你唔使咁大反應嘅
唔通你係?

引用:
原帖由 dd24689 於 2024-5-15 16:39 發表

咁我又唔會喎
我呢番說話係專登講比某些 逢中必反 既人聽嘅

你唔使咁大反應嘅
唔通你係?
師兄, 好欣賞你咁堅持,
嗰兩個一個係逢中必反(仲要口口聲聲叫人評電影唔好講政治, 但最有政治立場係佢),
另一個係逢無綫電視必反, 你留意吓啦.

引用:
原帖由 samia 於 2024-5-15 16:58 發表

嗰兩個一個係逢中必反(仲要口口聲聲叫人評電影唔好講政治, 但最有政治立場係佢),
同呢啲人渣一定要鬥到底
唔可以退縮

引用:
原帖由 samia 於 2024-5-15 16:58 發表

尤其是嗰個 pgs1301
最鍾意逢中必反有時又扮到懶係正義
逢親你將一套中國電影 一話好睇過 港產片或者西片
佢就即時會彈出嚟咬你

引用:

唔好屈我..我唔係逢tvb必反..有睇哂婚後事...

引用:
原帖由 nbachung101 於 2024-5-15 18:08 發表

唔好屈我..我唔係逢tvb必反..有睇哂婚後事...
對號入座?

未睇快睇
破破破紀錄

終於試到條友psg1301
如果我呢個topic係用 大陸片 同呢套九龍城寨比較
佢一定第一時間出嚟吠我
而家佢竟然冇出聲
證明一樣嘢
佢真係好憎大陸片

一億影帝黃子華,無撚敵

割盡最後黃人血

提示: 違規內容已被屏蔽