• 瀏覽: 23,920
  • 回覆: 350
+6
何伯事件越嚟越成為全港熱話

而因何伯新娶老婆係大陸移民,就由開始至今,新何太就一直被網上輿論不斷被奚落、不斷被辱罵

何伯亦因娶大陸移民新老婆,而不斷被網民添加好多詆毀辱罵

反而擺明一直吼住何伯幾百萬身家嘅5個子女,尤其是不問自取咗何伯450萬銀行存款,之後換哂屋企鎖匙及電話號碼斷絕何伯揾佢之路嘅細女,竟然被網民稱之為孝順子女做得啱,可見網民因反大陸移民,就可以完全顛倒是非

但所有輿論都忽略哂重點,何伯及新何太為何肯上電視受公審、受被奚落、受被辱罵,其實何伯只係想不問自取嘅細女,攞返450萬出嚟,何伯及新何太列出做生意及其他用途,都只係當中嘅理由

因為以法律途徑,何伯已經未必可以攞返細女不問自取走嗰450萬,有網民話細女只係暫時幫何伯保管嗰450萬,等何伯同大陸移民新何太離婚,細女就會交返呢450萬俾何伯,呢啲咁荒謬言論,擺明係細女自己或細女揾打手留言,細女財已經財到手,仲點會自願嘔返出嚟

不論何伯、新何太係咪真愛,或係各取所需,但喺新何太出現之前好耐,細女已經以父女關係氹何伯開聯名戶口,但只有何伯一個會存錢入聯名戶口,而又一早已經訂明只需罸息,就可以其中一方簽名都可以提走哂錢,明顯細女喺新何太出現之前好耐,已經擺明要私吞何伯嘅所有聯名戶口存款,只係有新何太出現,細女就為免夜長夢多先下手為強

何太係香港人,但係俾人歧視。

不過如果無幾百萬,相信 D 仔女都唔會理。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-5-15 17:20 發表

若果何太係香港出世、或係日本人、或係鬼婆,網民嘅輿論就會完全相反

不過其實重點係喺新何太出現之前好耐,5個子女已經一直吼住何伯嗰幾百萬

尤其是何伯嘅細女,喺新何太出現之前好耐,已經以父女關係氹何伯開聯名戶口,但只有何伯一個會存錢入聯名戶口,而又一早已經訂明只需罸息,就可以其中一方簽名都可以提走哂錢,明顯細女喺新何太出現之前好耐,已經擺明要私吞何伯嘅所有聯名戶口存款,只係有新何太出現,細女就為免夜長夢多先下手為強

當日 450 萬, 放銀行...你情我願~
銀行, 而家都話...程序上, 根本冇問題~
可以怪邊個?~
先吾講, 個女兒~
講下個男人~
67 歲死老婆, 76 歲...娶個新?~
以前古代, 你系即刻詢情...落去陪佢~
已經吾洗, 你落去~
但都應該, 終生吾娶...做個好榜樣~
老婆死左 10 年都冇, 你娶第 2 個?~
泉下有知, 佢老婆...都死吾眼閉~
道德社會上, 你貪新忘舊~

其實睇完、聽完咁多市民嘅回應,何伯既然都覺得係真愛,咪由得佢囉,俾個女人呃晒佢都要甘心命抵㗎啦,鬼叫佢自己衰鹹濕咩。

引用:
原帖由 flopman 於 2024-5-15 17:37 發表

當日 450 萬, 放銀行...你情我願~
銀行, 而家都話...程序上, 根本冇問題~
可以怪邊個?~
先吾講, 個女兒~
講下個男人~
67 歲死老婆, 76 歲...娶個新?~
以前古代, 你系即刻詢情...落去陪佢~
已經吾洗, 你落去~
但都應該, 終生吾娶...做個好榜樣~
老婆死左 10 年都冇, 你娶第 2 個?~
泉下有知, 佢老婆...都死吾眼閉~
道德社會上, 你貪新忘舊~
所以個細女喺新何太出現之前,已經處心積慮以父女關係氹何伯開聯名戶口,但只有何伯一個會存錢,而又一開始已經安排定其中一方都可以提走哂存款

細女喺新何太出現之前,已經處心積慮私吞何伯呢幾百萬

引用:
原帖由 天外有天m 於 2024-5-15 17:15 發表

而因何伯新娶老婆係大陸移民,就由開始至今,新何太就一直被網上輿論不斷被奚落、不斷被辱罵

反而擺明一直吼住何伯幾百萬身家嘅5個子女,尤其是不問自取咗何伯450萬銀行存款,之後換哂屋企鎖匙及電話號碼斷絕何伯揾佢之路嘅細女,竟然被網民稱之為孝順子女做得啱,可見網民因反大陸移民,就可以完全顛倒是非

...
如果何生被個女人呃晒啲錢
個女人仲走埋佬
係咪你負責養佢?

引用:
原帖由 天外有天m 於 2024-5-15 17:15 發表

...
何伯咁做吾符合法治精神
因為當初開聯名戶口嗰陣嘅設定係單簽

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-5-15 17:20 發表

D仔女講咗會養阿伯
只係吾會養大媽
大媽自稱43 歲
有工作能力
點解要人養?

引用:
原帖由 天外有天m 於 2024-5-15 18:09 發表

所以個細女喺新何太出現之前,已經處心積慮以父女關係氹何伯開聯名戶口,但只有何伯一個會存錢,而又一開始已經安排定其中一方都可以提走哂存款

細女喺新何太出現之前,已經處心積慮私吞何伯呢幾百萬
嗰女知道佢地係真愛
所以咪俾機會新何太實踐鏡頭前諾言,
出去打工養何伯囉,
真愛嚟架

何伯只想吊西!之前飲完虎鞭湯發發聲一日3次, 而家冇錢比何太但繼續飲湯但隨時冇西吊,你話谷唔谷氣!

梗D啦,講咁多仲乜,去報警啦

引用:

...
一定唔會羅番出黎,只會5仔女分左佢!

d湯冇加料至奇 好多偏方㗎

引用:
原帖由 darkday 於 2024-5-15 18:56 發表

d湯冇加料至奇 好多偏方㗎
巴戟牛肉湯好壯陽

再飲抔拔蘭地加蛋
不得了

主題標籤 #夢多
鍵盤翻頁
左右