• 瀏覽: 31,703
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
+3

《拆彈專家2》監製劉德華、導演邱禮濤及劉青雲加上吳鎮宇強勢加盟,再創專家系列新經典!兩大影帝隔十九年再度同場鬥戲,打造又一劇力懾人鉅獻!
談判專家卓文偉(劉青雲飾)被陷害成為殺警及貪污案主腦,為查出真相自證清白,鋌而走險大鬧警局並綁架警察,務求與另一談判專家謝家俊(吳鎮宇飾)進行談判。 在警方部署的武力強攻下 ,卓文偉一方面奮力抵抗,另一方面與謝家俊鬥智斡旋,拆解貪污案背後的莫大陰謀!兩大影帝文武交鋒,舌戰「講數」,迫力重現荷里活鬥智神作《冇數講》(The Negotiator),誓成港產戲勢萬鈞話題作!

上映日期:2024年6月13日
導演:邱禮濤
主演:劉青雲、吳鎮宇
片種:劇情
語言:粵語(中英文字幕)
片長:120分鐘
級別:IIB

資料來源: WMOOV
https://youtu.be/mf9oZYC6_Pc

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2024-7-31 13:12 ) 參與人數 18

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

16 (88.89%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

0 (0.00%)

3. ⭐️⭐️⭐️

1 (5.56%)

4. ⭐️⭐️

0 (0.00%)

5. ⭐️

1 (5.56%)

沒有看過原著,在內地看了,很滿意

內地票房好似炒咗車。

引用:
原帖由 wongtin2020 於 2024-6-1 21:51 發表

內地票房好似炒咗車。
兩大影帝都炒車?

又係2件樂悠咭,等錢開飯?!

引用:
原帖由 omitwoo 於 2024-6-2 09:49 發表

兩大影帝都炒車?
上次劉華主演個套都炒咗車。今次劉華唔主演,改做監制,一樣要炒車。

真心

一見D人就悶

引用:
原帖由 wongtin2020 於 2024-6-1 21:51 發表

內地票房好似炒咗車。
套電影都未正式內地上映,
現在只是優先埸暫時2600幾萬,
當然終極票房係咪你所講既"炒車"就不得而知喇。

引用:
原帖由 wongtin2020 於 2024-6-2 10:31 發表

上次劉華主演個套都炒咗車。今次劉華唔主演,改做監制,一樣要炒車。
劉華套"紅毯先生"內地收九仟幾萬票房比人
又話甚麼"炒車"/"慘淡",但發哥套"別叫我賭神",
偉仔城城套"風再起時"好似連九仟幾萬都冇喎,
最近某天王套電影內地只收幾百萬,呢D就真係"炒車"喇。

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2024-6-2 14:01 發表

真心

一見D人就悶
D錢用晒黎請影帝, 全程又口UP UP

引用:

內地票房好似炒咗車。
未上正埸就知炒車,勁?

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2024-6-3 07:29 發表

D錢用晒黎請影帝, 全程又口UP UP
原著個套都係講多過動作戲

今次有興趣既,因為好耐冇睇過劉同吳同台

引用:
原帖由 samia 於 2024-6-2 21:55 發表

劉華套"紅毯先生"內地收九仟幾萬票房比人
又話甚麼"炒車"/"慘淡",但發哥套"別叫我賭神",
偉仔城城套"風再起時"好似連九仟幾萬都冇喎,
最近某天王套電影內地只收幾百萬,呢D就真係"炒車"喇。
邊個話個兩套電影唔炒車﹖個兩套都蝕得好金下。

證明自己清白唔係去搵證據上法庭,而係去搵談判專家講數,呢啲乜嘢玩法

真正廢up片出現.仲翻炒幾十年前既過時作

鍵盤翻頁
左右