• 瀏覽: 12,167
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
+2
首次買車…純粹假日方便家人
Suzuk Jimny 同Subaru Crossterk
二選一
想各位比啲意見

感謝🙏🏻

要方便家人唔使諗揀Crossterk
Jimny實在太自私

引用:
原帖由 青灰白霧滿地蒂 於 2024-6-2 20:48 發表

要方便家人唔使諗揀Crossterk
Jimny實在太自私
我都係咁諗…
師兄,想問下之後保養維修邊個會抵啲?
唔該

引用:
原帖由 FSman 於 2024-6-3 15:50 發表

我都係咁諗…
師兄,想問下之後保養維修邊個會抵啲?
唔該
保養計Jimny果種最一般嘅直四偈同4AT/5MT會慳皮啲

問得呢兩架車做比較我估你可能有off-road要求
但我覺得向差唔多99%嘅on-road路程
Crosstrek都比Jimny好走唔少

引用:
原帖由 青灰白霧滿地蒂 於 2024-6-3 19:31 發表

保養計Jimny果種最一般嘅直四偈同4AT/5MT會慳皮啲

問得呢兩架車做比較我估你可能有off-road要求
但我覺得向差唔多99%嘅on-road路程
Crosstrek都比Jimny好走唔少
都係On road
本身自己鍾意A250,但係同屋企人覺得價錢同外觀crosstrek 同jimmy感覺抵用

引用:
原帖由 FSman 於 2024-6-2 19:00 發表

二選一
想各位比啲意見

感謝🙏🏻
買車要攞個計數機出嚟計埋維修費嘅加上你嘅選擇全部係垃圾車建議 儲多十年八年錢先啦, 你搞埋嗰啲車根本唔適合一間大細

Subaru Crossterk + 1

假日車一定買二手油車,同樓上師兄一樣我會買A仔

引用:

二選一
想各位比啲意見

感謝🙏🏻
如果真係為屋企人,買架七人車啦!

有冇輪椅 睇車尾箱夠唔夠放行李 

1A2B 基本

引用:

二選一
想各位比啲意見

感謝🙏🏻
就咪玩野?方便家人Suzuki jinny

二手豐田Camry

benz

引用:

二選一
想各位比啲意見

感謝🙏🏻
Suzuk Jimny咁細架,坐得迫,又高,女士.老人上落唔方便,唔適合做家庭車

主題標籤 #subaru #富士
鍵盤翻頁
左右