• 瀏覽: 11,418
  • 回覆: 38
  • 追帖: 2
+2
呢到我想分享一個故事 tudor推出一隻新錶用黑色碳複合材質 全新錶購由(周x福)買左3個月 喺錶冠鎖緊既情況下洗手居然入水 係呢個情況下拎去搵周x福上行維修 最離譜係一個月維修過後 拎錶既時候發現維修師傅整壞咗我個計時支針 即日要退回維修中心又整一個月 一樣本身正常嘅嘢比你整到壞咗本身都夠離譜 係第2次維修之後帶左2個星期 喺我日常配戴嘅時候秒針計時針跌咗出嚟 間行同我講話我撞擊嗰隻錶做成 (如果日常佩戴都有咁嘅情況 我係咪應該唔好帶隻錶放佢喺夾萬呢 )呢刻我忍唔住講 精工都好過你阿 維修又差 我真係好後悔買呢個牌子 個錶殼底又比維修師傅開幾次開到花哂 講白啲真係貼錢買難受
宜家要求換錶仲叫我上14樓同佢傾 我都唔知有咩好傾 來回周x福3次 宜家仲要我請假上行

望下張圖 洗完手成個玻璃面都係霧

天   想到往日所寫一切偏偏都關於你最後為何離別你
沒記憶猶如等死   無法一生一起   唯有終生記住你
引用:
原帖由 lch142b 於 2024-6-6 17:59 發表

呢到我想分享一個故事 tudor推出一隻新錶用黑色碳複合材質 全新錶購由(周x福)買左3個月 喺錶冠鎖緊既情況下洗手居然入水 係呢個情況下拎去搵周x福上行維修 最離譜係一個月維修過後 拎錶既時候發現維修師傅整壞咗我個計時支針 即日要退回維修中心又整一個月 一樣本身正常嘅嘢比你整到壞咗本身都夠離譜 係第2次維修之後帶左2個星期 喺我日常配戴嘅時候秒針分針跌咗出嚟 間行同我講話我撞擊嗰隻錶做成 (如果 ...
禁鬼 kick.... 越整越多野壞。。。。。

引用:
原帖由 ShalalaHK 於 2024-6-6 18:24 發表

禁鬼 kick.... 越整越多野壞。。。。。
第二次佢整壞我個計時我已經嬲到話換錶 4萬幾買隻咁既垃圾返黎 整完又壞整完又壞仲要唔想換 我帶左3個月維修左3次 都唔知咩QC 同維修黎

引用:
原帖由 lch142b 於 2024-6-6 18:29 發表

第二次佢整壞我個計時我已經嬲到話換錶 4萬幾買隻咁既垃圾返黎 整完又壞整完又壞
直情換新都唔想要 la, 4皮幾仲要煩,又要受。。。。退錢又九成唔得,換到新賣走又輸30%

引用:
原帖由 ShalalaHK 於 2024-6-6 18:32 發表

直情換新都唔想要 la, 4皮幾仲要煩,又要受。。。。退錢又九成唔得,換到新賣走又輸30%
我同個ad sales講 佢都苦笑 我話賣左佢我輸成萬幾 帶我驚左你 你話我係咪畀個屎氹自己踩 而家仲要話唔想換

引用:
原帖由 lch142b 於 2024-6-6 18:34 發表

我同個ad sales講 佢都苦笑 我話賣左佢我輸成萬幾 帶我驚左你 你話我係咪畀個屎氹自己踩 而家仲要話唔想換
深表同情~
傾下換款?換返D不銹鋼款可能好D

引用:
原帖由 ShalalaHK 於 2024-6-6 18:35 發表

深表同情~
傾下換款?換返D不銹鋼款可能好D
我都想換返鋼帶表 我懷疑個錶殼根本就好脆弱

引用:
原帖由 lch142b 於 2024-6-6 18:41 發表

我都想換返鋼帶表 我懷疑個錶殼根本就好脆弱
混碳料持保守態度

我都領過周 福嘢,我買咗一日都唔夠發現有問題咪又係咁,所以以後都唔搵周記廢事勞氣。

引用:
原帖由 lch142b 於 2024-6-6 17:59 發表

呢到我想分享一個故事 tudor推出一隻新錶用黑色碳複合材質 全新錶購由(周x福)買左3個月 喺錶冠鎖緊既情況下洗手居然入水 係呢個情況下拎去搵周x福上行維修 最離譜係一個月維修過後 拎錶既時候發現維修師傅整壞咗我個計時支針 即日要退回維修中心又整一個月 一樣本身正常嘅嘢比你整到壞咗本身都夠離譜 係第2次維修之後帶左2個星期 喺我日常配戴嘅時候秒針計時針跌咗出嚟 間行同我講話我撞擊嗰隻錶做成 (如 ...
勞未又係咁,我攞去抹油之後戴咗一個星期就上唔到鏈停咗郁唔返,又要再攞上去整一個星期,又係話我撞過隻錶。
我買隻錶唔用嚟戴錶唔通用嚟供奉咩

引用:
原帖由 淨骨頭 於 2024-6-6 21:31 發表

勞未又係咁,我攞去抹油之後戴咗一個星期就上唔到鏈停咗郁唔返,又要再攞上去整一個星期,又係話我撞過隻錶。
我買隻錶唔用嚟戴錶唔通用嚟供奉咩
我直頭覺得係唔係應該唔好戴隻錶供奉佢咁 我帶上手唔知幾時會整壞佢 會唔會係我錯對隻錶有咩唔好所以佢會壞

買隻 A 貨戴住佢,堅嘢擺夾萬囉!

早排攞隻勞上14樓整,送勁多花都預咗,次次都會話係你整到隻錶咁,講好多廢話

唔會再考慮買勞或Tudor

質素差又冇服務可言

要接受
吾系新鮮嘅事

未有自家芯年代買刁,試過較時間甩鏈,扭極都空轉。上14樓就話要抹油。ok,抹完2個月,再出現同一情況。再上去,整完同我講已經再重新抹油,笑出來

鍵盤翻頁
左右