• 瀏覽: 12,619
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
本主題由 角褲乘 於 2024-6-8 19:17 使用 提升卡
沒有配音也完全不是問題,不論主角定配角都好好戲,非常精彩,上海灘頭的黃河路上

https://youtu.be/a-2bm8U5sUY?si=HqbZseoWNaz3Xyji

老鼠在嘶叫時,貓兒只以為牠在哭泣,而貓在咆哮時,獅子也只以為牠在哭泣

其實無綫播呢啲咁高質素嘅劇集,真係錯誤之舉,一有比較之下,整到之前果齣劇立分高低,不過我都係九點半先開返電視,睇完繁花之後熄機

辛芷蕾好有女人味,真係超班

好睇

引用:
原帖由 RicksLo 於 2024-6-6 22:44 發表

其實無綫播呢啲咁高質素嘅劇集,真係錯誤之舉,一有比較之下,整到之前果齣劇立分高低,不過我都係九點半先開返電視,睇完繁花之後熄機
我都係。

其實果啲為彈而彈嘅人,又話黑朦朦,又話倒敍法,睇到一舊雲,老實講,就算佢配上粵語,都一樣係黑朦朦,一樣都係倒敍劇情,你都係一舊雲

拍得好靚,我覺得好睇

總嘅來講內地演員演技超班過香港
拍攝手法燈光鏡頭運用香港點都拍唔出
每集等如欣賞王家慰電影一樣咁有味道

引用:
原帖由 RicksLo 於 2024-6-7 00:36 發表

其實果啲為彈而彈嘅人,又話黑朦朦,又話倒敍法,睇到一舊雲,老實講,就算佢配上粵語,都一樣係黑朦朦,一樣都係倒敍劇情,你都係一舊雲
用埋哂啲大陸低檔LCD電視,咁就梗係黑朦朦啦!

我一嚟英國就買部 Sony 55" OLED,£1,700。我對畫質有要求。

引用:
原帖由 角褲乘 於 2024-6-6 22:50 發表

王家衛見過佢喺繡春刀嘅演出,認為佢嗰種眼神好適合個角色。

附件

Blades 2.jpg(84.35 KB)

Blades 2.jpg

引用:
原帖由 角褲乘 於 2024-6-6 22:50 發表

佢好似原名辛蕾,入行後有改名師傅指點辛蕾同辛累同音,加個止字,停止辛累,真係高人即係高人

精彩,我睇咗5次

呢段時間,轉台睇姜濤

引用:
原帖由 角褲乘 於 2024-6-6 22:35 發表

沒有配音完全不是問題,不論主角定配角都好好戲,精彩,上海灘頭的黃河路上

藝術級一代神劇
可一不可再
一早已睇晒

主題標籤 #繁花
鍵盤翻頁
左右