• 瀏覽: 6,084
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
因為冇競爭 同政府工一樣 一星期開一日你都吹佢唔脹

引用:
原帖由 charlesoe 於 2024-6-9 13:22 發表

只因你有求於佢

咁點解打工仔要放禮拜?

引用:
原帖由 20343 於 2024-6-9 13:35 發表

咁點解打工仔要放禮拜?
打工仔係人
公司都係人?

引用:
原帖由 charlesoe 於 2024-6-9 22:03 發表

打工仔係人
公司都係人?
公司就唔係人,只不過公司係要有人去管理,去做嘢

引用:
原帖由 charlesoe 於 2024-6-9 13:22 發表

銀行就冇放假,只不過係喺銀行工作嘅人放假

引用:

有投行,美資銀行星期日都開的,比如花旗銀行。。。去中環了解一下?

引用:
原帖由 fb5b61c6aa66ef 於 2024-6-9 22:18 發表

有投行,美資銀行星期日都開的,比如花旗銀行。。。去中環了解一下?
咪就係囉 同政府一樣 小市民搵政府辦事 就要跟辦工時間過去排隊
有權有勢就唔洗 唔通習大大聽日端午節半夜打個電話落黎話交代啲嘢 你班友仔會話你有咩留返我哋開工先講啦咁咩

投行同一般講嘅銀行服務對象點同 人哋真係可以吹脹你
如果有銀行開紅日 並所有交易都可進行 證明銀行係可以開7日唔洗放假
不過銀行係唔會 繼續5天結算 反正你吹佢唔脹
相反如果有日成個體系終須升左7天結算 你話會唔會有個別銀行堅持話我哋就係開5day半? 等執笠就可以

引用:
原帖由 20343 於 2024-6-9 22:16 發表

銀行就冇放假,只不過係喺銀行工作嘅人放假
其實都唔可以咁講,只能講絕大部分銀行番工嘅人都放假,但仍有一部分人要番工的,例如外匯,保安,IT等。

引用:
原帖由 東方紅 於 2024-6-9 23:28 發表

其實都唔可以咁講,只能講絕大部分銀行番工嘅人都放假,但仍有一部分人要番工的,例如外匯,保安,IT等。
電話服務中心都係年終無休的

引用:

🤭🤭🤭🤭🤭生活喺上個世紀

呢個世界有Internet Banking 㗎嘛

引用:
原帖由 jodasch@n 於 2024-6-10 00:49 發表

🤭🤭🤭🤭🤭生活喺上個世紀

呢個世界有Internet Banking 㗎嘛
唔係講緊我選擇用咩
而係好多大中小公司/機構都係用一般銀行服務
咁銀行停佢地就跟住停
例如星期日唔會有糧出 你用咩internet banking都一樣

引用:
原帖由 charlesoe 於 2024-6-10 01:39 發表

唔係講緊我選擇用咩
而係好多大中小公司/機構都係用一般銀行服務
咁銀行停佢地就跟住停
例如星期日唔會有糧出 你用咩internet banking都一樣
係囉,香港大部份市民都需要使用交通工具,點解地鐵,巴士公司,渡輪都有收車停運停航,應該247運作嘛。
唔係講緊我選擇搭乜野,而係好多人都要用交通工具,點解要有收車停運?

證明唔係服務性行業

引用:

一向都5日半
點解要開足七日???
開足七日,大陸銀行就係啦

難得post不是講欠債

鍵盤翻頁
左右