• 瀏覽: 2,682
  • 回覆: 15
+3
https://www.hk01.com/article/940662?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

上面呢篇稿未到一年前,當時新開將
而家少人到,連燈都冇錢整,佢太高估寶林人消費力

價錢平而冇人, 質素好差?

引用:
原帖由 newphone 於 2024-6-11 12:31 發表

無人出街食

平到唔敢幫襯

引用:
原帖由 newphone 於 2024-6-11 12:31 發表

也不是, 周不時見到食店要排隊

不到一年前 將軍澳火鍋鬍鬚佬新開將 而家少人到連燈都冇錢整

哭了

唔好賴阿豬阿狗都北上消費,檔口越做越靜,尤其是屋邨生意,連一群街坊客都留唔到一定事出有因,小弟屋邨那兩間食店晚市各有各做,就算閒日各都有八成客,周未日更要電話留檯.
無他嘅,街坊價錢出品優質,有麝自然香.

係唔係證明咗一開始啲客畀鱔稿氹咗入去
試過後唔再 encore 咁會係咩原因?

引用:
原帖由 求知客 於 2024-6-12 17:56 發表

唔好賴阿豬阿狗都北上消費,檔口越做越靜,尤其是屋邨生意,連一群街坊客都留唔到一定事出有因,小弟屋邨那兩間食店晚市各有各做,就算閒日各都有八成客,周未日更要電話留檯.
都係架,我附近條村有間中菜,日日爆滿架。
間野無收加一,亦無限時食幾耐先。好怕啲店限時,有鬼人等位咩,仲以為可以翻枱。

引用:
原帖由 焦急勇敢的手機 於 2024-6-11 12:26 發表

https://www.hk01.com/article/940662?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

上面呢篇稿未 ...
咁就做唔落㗎啦

引用:
原帖由 焦急勇敢的手機 於 2024-6-11 17:37 發表

無人出街食
真係冇人食?

引用:
原帖由 ~KK 於 2024-6-11 18:23 發表

平到唔敢幫襯
冇人幫襯生意淡薄啲嘢留多一日:咁就變咗唔好食同埋變變哋?

引用:
原帖由 求知客 於 2024-6-12 17:56 發表

最重要係出品同服務態度, 淘弱留強市場定律

d客
機會總會有一次,第二次個客嚟唔嚟睇食店實力

鍵盤翻頁
左右