• 瀏覽: 37,865
  • 回覆: 121
  • 追帖: 4
+5
三菱重工變頻一匹, 唔知部機係咪壞, 空間120呎,
我開機25度 向下降低溫度 完全感覺唔到有向下調整,溫度冇變 , 25度同最低17度冇分別

吹出冷氣不足, 有用開分體知什麼叫做冷氣
摩打聲好嘈

我只能認為係一個窗口式冷風機
溫度是恆溫 不能調較更低溫度
調教沒有用沒有變
窗口變頻非常後悔
之前我用咗20年 日立分體變頻 忽冷忽熱開關開關, 都令我好滿足原因係可以調教直頻出冷

啱啱買就叫保養睇乜事啦

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 2024-7-7 07:54 發表

我開機25度 向下降低溫度 完全感覺唔到有向下調整,溫度冇變 , 25度同最低17度冇分別

摩打聲好嘈

調教沒有用沒有變
窗口變頻非常後悔
之前我用咗20年 日立分體變頻 忽冷忽熱開關開關, 都令我好滿足原因係可以調教直頻出冷
日立?算數把啦。自從遠離日立,才知道什麼叫享受。

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 7/7/2024 07:54 發表

摩打聲好嘈

調教沒有用沒有變
窗口變頻非常後悔
相信只係個別事件,
上年換咗格力窗口變頻機, 又靜又凍,  呢幾日熱到趴街, 有wi-fi功能  返屋企前15分鐘開定   一返去涼浸浸.
開23度低速   幾乎唔多發覺佢運作緊.

引用:
原帖由 shumsc 於 2024-7-7 11:21 發表

我發覺已經好少人用日立點解嘅

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2024-7-8 14:17 發表

日X個朵臭晒

引用:

摩打聲好嘈

調教沒有用沒有變
窗口變頻非常後悔
一於買過部, 早買早享受, 何必為幾千苦惱幾年

引用:
原帖由 master151 於 2024-7-8 15:59 發表

日X個朵臭晒
原因係乜嘢呀

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2024-7-8 17:37 發表

原因係乜嘢呀
記得以前呢版唔少日X小涼伴用家有各種不愉快經歷……
可以搵返黎參考下

引用:
原帖由 master151 於 2024-7-8 18:27 發表

記得以前呢版唔少日X小涼伴用家有各種不愉快經歷……
可以搵返黎參考下
我用咗好多年小涼拌冇事喎

引用:
原帖由 shumsc 於 2024-7-7 11:21 發表

以前日立真係堅嘅

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2024-7-8 14:17 發表

我也是日X受害者😣😣

日立,完全唔凍,簡直係廢物

引用:

摩打聲好嘈

調教沒有用沒有變
窗口變頻非常後悔
點解唔搵日立檢查下?啱啱裝一定仲有保養。希望盡快解決,呢個夏天真係熱😅

120呎要匹半先夠

主題標籤 #冷氣機
鍵盤翻頁
左右