• 瀏覽: 9,695
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
呢個帖只係發影評, 大家鍾意求其揀個黎睇...
影評一向有盲撐, 有幫手宣傳, 亦有說真話.....
不過今次都好一致吓......
https://www.youtube.com/watch?v=vgk60x83dz0
https://www.youtube.com/watch?v=bns_AtDjJW0&t=162s
https://www.youtube.com/watch?v=ZwRJ_cidXLk&t=1526s

睇影評似笑片居多,應該會幾好笑

海關戰線應該會為港產片打開一條新片種路線,遲d可能有

社署風暴
食環戰線
控煙辨戰隊
關愛傾情.......

今日睇咗,都係好戲之人,緊張刺激,劇情反轉,我一直都以為吳鎮宇係內鬼,點知要學友,大跌眼鏡

相信海關戰線上映後,港人,包括我都對香港海關刮目相看,其實力可比飛虎隊、解放軍、甚致係海豹突擊隊,以後我出入境,行過街市,見到海關人員都會肅然起敬,香港好彩有你們守護,先可以繁榮安定

睇完,其實都覺得麻麻,劉青雲果套好睇啲

引用:
原帖由 地下馬虎的兔子 於 2024-7-7 21:51 發表

今日睇咗,都係好戲之人,緊張刺激,劇情反轉,我一直都以為吳鎮宇係內鬼,點知要學友,大跌眼鏡
呢度係失敗之處,當d劇情帶觀眾去估緊內鬼係吳鎮宇定林嘉欣時,學友忽然自爆係佢自己

引用:
原帖由 HKsports2008 於 2024-7-7 22:09 發表

相信海關戰線上映後,港人,包括我都對香港海關刮目相看,其實力可比飛虎隊、解放軍、甚致係海豹突擊隊,以後我出入境,行過街市,見到海關人員都會肅然起敬,香港好彩有你們守護,先可以繁榮安定
我睇咗呢部戲之後嚴重覺得,香港海上紀律部隊嘅裝備太殘舊,應該訂購啲2千~3千噸左右排水量,有120mm艦炮,對付暴力對抗執法先有效果。
我記得前年係咪有個女海關坐快艇追走私客意外殉職?海關真係要諗諗

香港電影有兩位大明星, 出名有自己個人風格

一位係劉華, 其實佢做戲幾好, 可惜如果無好導演駕馭下, 佢就會做返自己, 乜野角色都變成劉華, 而且佢演戲會過份投入或嚴重搶戲...... 

另一位係霆鋒, 佢雖然努力, 同有天份, 不過吾知點解, 戲裏戲外, 佢都係做返自己, 表情性格二十年都不變, 發生什麼事, 即使天崩地裂, 最緊要都係chok, 比佢老豆更甚
呢兩位電影大哥, 咁多年都係咁, 無得救, 無得改

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2024-7-8 00:44 發表

呢度係失敗之處,當d劇情帶觀眾去估緊內鬼係吳鎮宇定林嘉欣時,學友忽然自爆係佢自己
呢D咪導演同編劇既功力囉
佢地好照顧觀眾, 套戲咁多角色, 咁多條戰線, 又反恐線, 又愛情線, 又友情線, 同埋內鬥線, 再加打鬥同驚天爆破, 飛車等等, 兩個鐘吾夠有咁多野睇, 驚你地睇吾明, 吸收吾到或太累, 直情話埋你地知, 吾洗煩

今日睇左... 真係麻麻
大場面黎講 拍得都ok

但個故事唔得 好多場戲都係多餘
包括有D角色 如連詩雅

引用:
原帖由 kelvin317 於 2024-7-8 03:07 發表

今日睇左... 真係麻麻
大場面黎講 拍得都ok

但個故事唔得 好多場戲都係多餘
包括有D角色 如連詩雅
連詩雅.......?
衛詩雅
我諗起家燕媽媽

引用:
原帖由 地下馬虎的兔子 於 2024-7-8 00:52 發表

我睇咗呢部戲之後嚴重覺得,香港海上紀律部隊嘅裝備太殘舊,應該訂購啲2千~3千噸左右排水量,有120mm艦炮,對付暴力對抗執法先有效果。
我記得前年係咪有個女海關坐快艇追走私客意外殉職?海關真係要諗諗
唔坐快艇根本追唔到走私客D船.

根本冇交代張學友點解要為錢做內鬼.

鍵盤翻頁
左右