• 瀏覽: 15,025
  • 回覆: 104
https://www.hk01.com/即時娛樂/103617 ... 邊衫拍劇-喊住傾約開名爆某高層態度傲慢

李婉華透露,當時原本正拍攝《卡拉屋企》,結果劇組夾硬寫她移民,又邀請多位新血加入希望沒那麼難睇。離開TVB後,李婉華就靠自己在台灣、內地等闖蕩江湖,她再批評趙崇文:「簽約嗰時姓趙嗰個態度都好傲慢,當咗我係叛徒,我只不過唔應承你呢張約,我走咗之後佢態度非常之唔好,變晒臉。」她與陳志雲再討論TVB的雪藏文化,陳志雲說:「嗰時佢夠雪劉德華,人哋今日攞銀紫荊,有用嗎?」李婉華指,自己身邊認識很多大卡士的藝人,對TVB的印象都不好,離巢後不願意再食回頭草,陳志雲補充:「佢永遠覺得佢益你,你冇益過佢,嗰時劉德華同我講,亦都同過好多人講,佢覺得一隻手指可以捧起你,一隻手指可以捽死你。」

李婉華在影片最後再說,想不到TVB製作模式與人事依然幾十年如一日,狠批:「對於而家仲係用返我哋二、三十年前嗰種對藝人或者內部,都係一樣咁官僚、傲慢,我真係好surprised。我都冇做咁多十年,仲係聽到同一樣嘅嘢,仲有雪櫃嘅?仲要有人話佢忘本嘅?以前粵語長片先聽到啫,而家仲聽到呢啲嘢。我哋唔能夠進步,就因為仲有呢啲咁陳舊、不合時宜嘅制度,仲喺度做緊。」陳志雲就認為,很多決定未必是高層親自下旨,雖然一時三刻亦不可能改到TVB的模式,但他希望舊東家都可以留意下

偽人李婉華..幾年前又肯客串tvb劇.又唔見佢數臭tvb...

點解要成日留意佢? 

唔好咁話TVB啦,TVB依家淪落到要捧黃老吉,乸型古妖,爛仔石,MK潘靜雯已經好慘

引用:
原帖由 初人 於 2024-7-9 15:58 發表

唔好咁話TVB啦,TVB依家淪落到要捧黃老吉,乸型古妖,爛仔石,MK潘靜雯已經好慘
呢個係佢黎?  唔同樣  

提示: 違規內容已被屏蔽
如果簽佢兩坶女
可能再低佢到制?

又想幫個女出嚟做高級援交

李婉華有資格wo,😏

走左咁多年,仲要靠燒肺電視台,悲

提示: 違規內容已被屏蔽
呢條友到而家都靠TVB賺緊錢,仲有咩好講

佢都好資格講,佢留喺tvb唔係好耐

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2024-7-9 17:08 發表

如果簽佢兩坶女
可能再低佢到制?
佢最like數臭tvb博宣傳..博點擊

真係會有幾有多人會留意李婉華講乜

佢屌樂小姐?

鍵盤翻頁
左右