• 瀏覽: 5,272
  • 回覆: 31
  • 追帖: 3
+2
本人想換部冷氣機但不知邊隻牌子好以前用過開利珍寶惠而浦都糸好嘈最近扒文發覺大部份人都係讚格力是否真的清指教

引用:
原帖由 888poxxx 於 2024-7-9 17:54 發表

本人想換部冷氣機但不知邊隻牌子好以前用過開利珍寶惠而浦都糸好嘈最近扒文發覺大部份人都係讚格力是否真的清指教
格力窗口機確實係好靜

引用:
原帖由 888poxxx 於 9/7/2024 17:54 發表

格力兩匹  用咗一年 so far 冇乜問題   係個wi-fi神神地  駁唔到    襟咁多幾次又得.
又可能係我個router有事   遲啲再試

引用:
原帖由 ft907 於 2024-7-10 08:31 發表

格力兩匹  用咗一年 so far 冇乜問題   係個wi-fi神神地  駁唔到    襟咁多幾次又得.
又可能係我個router有事   遲啲再試
可以入 router 設定頁,睇下部冷氣機有冇接駁 router:

如果個 list 見唔到部冷氣,大機率係冷氣wifi 問題(我假設部2匹冷氣同 router 都係廳)

引用:
原帖由 lhcdims 於 10/7/2024 08:53 發表

可以入 router 設定頁,睇下部冷氣機有冇接駁 router:

如果個 list 見唔到部冷氣,大機率係冷氣wifi 問題(我假設部2匹冷氣同 router 都係廳)
喺屋企就一定可用手機遙控得到   開關 調節溫度等等  全部做到.
只係喺街, 想開啟佢就唔得! 唔係話次次都唔得, 如果唔得  關咗個app  再嚟過    重複幾次.....咁又得.
就係咁先吹脹!

引用:
原帖由 ft907 於 2024-7-10 14:17 發表

喺屋企就一定可用手機遙控得到   開關 調節溫度等等  全部做到.
只係喺街, 想開啟佢就唔得! 唔係話次次都唔得, 如果唔得  關咗個app  再嚟過    重複幾次.....咁又得.
就係咁先吹脹!
係咪用 gree+ 呢個 app?地區揀左亞洲定係中國香港?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2024-7-9 18:07 發表

格力窗口機確實係好靜
唔開機時真的好靜

引用:
原帖由 888poxxx 於 2024-7-9 17:54 發表

問一千個人一千個答案

引用:
原帖由 哪singh 於 2024-7-10 17:26 發表

唔開機時真的好靜
開機都好靜架

引用:

唔計價錢我個買P記..

引用:

現在說真的 平平地國產機就已經好好用
開利大金唔係唔好 只係貴左咁多但用落差唔多
倒不如話機體上小預用7,8年左右冇分別
所以美的格力都好好用

我都用緊格力!

咩牌子窗口機都唔會好靜,索性裝分體,最多比多啲安裝費

引用:
原帖由 ghostken 於 2024-7-10 22:07 發表

現在說真的 平平地國產機就已經好好用
開利大金唔係唔好 只係貴左咁多但用落差唔多
倒不如話機體上小預用7,8年左右冇分別
所以美的格力都好好用
平平地?你嘅思想起碼落後五年,我7年前第一部格力,基本上無人敢買,但係而家好多人已經唔再懷疑格力。

唔覺得格力特別靜

主題標籤 #冷氣機
鍵盤翻頁
左右