• 瀏覽: 5,407
  • 回覆: 14
近兩、三個月成田空港夜晚8點幾落機的朋友
有冇試過出到關攞埋行李已經冇車出東京?
可唔可以分享下

我試過5月時近11點先出到關
但係個次因唔停東京第一晚book左成田附近酒店
遲下再去考慮緊摶唔摶

8點幾好早,仲有好多車出市區。SKYLINER尾班車11點,之後好似仲有一兩班普通車出市區。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2024-7-10 16:03 發表

8點幾好早,仲有好多車出市區。SKYLINER尾班車11點,之後好似仲有一兩班普通車出市區。
係8點幾落機,排左近3個鐘11點先出到關

如果撞正好多大機到,你都幾頭痛。

引用:
原帖由 paoon 於 2024-7-10 16:08 發表

特殊情況無辦法,上年試過黃昏機新千歲飛成田,點知delay兩個鐘,10點9落機仲要等行李,拎完行李衝住去趕尾班SKYLINER,上到車都未座低已經開車。

都係住機場附近酒店好啲,有幾間有shuttle bus。時間唔啱都只搭一個站。如果你走之前嗰日又係住同一間機場酒店,有啲仲可以keep住個行李至你走之前嗰日先攞。

引用:
原帖由 paoon 於 2024-7-10 16:08 發表

特殊情況, 用作例子無意思.

引用:
原帖由 paoon 於 2024-7-10 15:56 發表

可唔可以分享下

遲下再去考慮緊摶唔摶
8點落機一般行理20分鐘到,八點半乜都去到車站

通常咩時間要排兩三個鐘?

上次land成田係半夜一點幾,唔知係咪再無其他飛機到,只開約十個櫃位,預先影相同㩒指紋櫃枱都無開,雖然人唔多,都排咗超過一個鐘頭。

上次都係住機場附近酒店
怕太趕呀……

引用:
原帖由 Kylouis2002 於 2024-7-11 22:32 發表

上次land成田係半夜一點幾,唔知係咪再無其他飛機到,只開約十個櫃位,預先影相同㩒指紋櫃枱都無開,雖然人唔多,都排咗超過一個鐘頭。
Narita 凌晨一點 ?

航空管制喎, 我之前有次香港機場狂閃電, 航班延誤, 要 23:00 以後至到 Narita, 機師在途中已經通知轉飛 Haneda.

引用:
原帖由 abc0203 於 2024-7-11 22:01 發表

通常咩時間要排兩三個鐘?
(1) 有幾架 A380、777 早過你 5分鐘降落, 每班 350人  
(2) 呢千幾人裏面, 大部分係非洲、東歐 ... Check 護照要驗屍.
(3) 入境處職員收工, 去哂唱 K 飲酒.

引用:
原帖由 Yorosan 於 2024-7-12 05:24 發表

(1) 有幾架 A380、777 早過你 5分鐘降落, 每班 350人  
(2) 呢千幾人裏面, 大部分係非洲、東歐 ... Check 護照要驗屍.
(3) 入境處職員收工, 去哂唱 K 飲酒.
我6月中去東京經成田,八點半land,足足排左2粒鐘先入到境,成千人打哂蛇餅,只係啱啱好趕到最後一班SKYLINER.

引用:
原帖由 paoon 於 2024-7-10 15:56 發表

可唔可以分享下

遲下再去考慮緊摶唔摶
夜機落成田
我多數卜T3果間xxxxx park hotel 訓一晚
第二日先入城
無謂博....... 橫掂你入到城都係要比酒店錢㗎喇

主題標籤 #東京 #酒店