• 瀏覽: 8,897
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
返咗新工三日,教我嘅c9, 又態度麻麻地。第2日講嘢已經成日㗩㗩聲,1係就擰曬頭。跟住我忍唔住同佢講話我其實第2日。實有嘢唔記得。當然我都有寫低。但感覺到佢係想儘快曬我嘢佢就甩難。
點知今日第3日就出事。俾老世捉咗入房講左咗兩句。大老闆個款成個黑社會噉。幾驚佢即埸打柒我,岀返嚟個心都真係卜卜跳。最後出返嚟做幾張,packing連續錯咗4次。搞到個倉阿姐都忍唔住打畀我……

最黐線就係,呢種緊張嘅情緒下。1睇銀包以為唔見咗8達通。仲要有自動增值。馬上報失信用卡同8達通。
最後喺自己凳底搵返………

我真係堅癈…

唔好咁話自己啦
你而家做倉務文員?
幾欣賞你,肯做肯挨
個女人雖然麻煩啲
師奶仔好易氹
過多排份工做耐咗
買件好少少嘅蛋糕,請人食啦

希望你今次呢份工做得長

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2024-7-10 19:31 發表

唔好咁話自己啦
你而家做倉務文員?
幾欣賞你,肯做肯挨
個女人雖然麻煩啲
師奶仔好易氹
過多排份工做耐咗
買件好少少嘅蛋糕,請人食啦

希望你今次呢份工做得長
唔係做倉啊,係sales admin 位,但我真係發覺我data entry 方面真係好癈,都唔係第1次…

其實我resign 完果下,竟然同我講,其實你已經係第五個,不過你就係最快走果個…
佢連心果句都講埋岀黎…

引用:
原帖由 美腳寫輪眼 於 2024-7-10 20:19 發表

唔係做倉啊,係sales admin 位,但我真係發覺我data entry 方面真係好癈,都唔係第1次…

其實我resign 完果下,竟然同我講,其實你已經係第五個,不過你就係最快走果個…
佢連心果句都講埋岀黎…
咁你應該串番佢
反正又唔會reference check
咁你都教咗五個
唔該你都好好反省吓
想人哋一兩日就學識晒全套咩!

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2024-7-10 21:24 發表

咁你應該串番佢
反正又唔會reference check
咁你都教咗五個
唔該你都好好反省吓
想人哋一兩日就學識晒全套咩!
謝謝你啊dada
可能下一份工會更好

引用:
原帖由 美腳寫輪眼 於 2024-7-10 22:21 發表

謝謝你啊dada
可能下一份工會更好
這份你找了多久?剛剛無做?

引用:
原帖由 moonleung 於 2024-7-10 22:22 發表

這份你找了多久?剛剛無做?
呢份算快,塭左一個月,點解咁問

做倉cs嘅阿姐,通常都係咁

樓主 轉工唔一定代表失敗,試用期係你試人 人試你,你可以都諗下呢種環境去想投資幾多時間落去

同植物一樣,呢個係你嘅生態環境,會唔會令你茁壯

引用:
原帖由 美腳寫輪眼 於 2024-7-10 19:00 發表

返咗新工三日,教我嘅c9, 又態度麻麻地。第2日講嘢已經成日㗩㗩聲,1係就擰曬頭。跟住我忍唔住同佢講話我其實第2日。實有嘢唔記得。當然我都有寫低。但感覺到佢係想儘快曬我嘢佢就甩難。
點知今日第3日就出事。俾老世捉咗入房講左咗兩句。大老闆個款成個黑社會噉。幾驚佢即埸打柒我,岀返嚟個心都真係卜卜跳。最後出返嚟做幾張,packing連續錯咗4次。搞到個倉阿姐都忍唔住打畀我……

最黐線就係,呢種緊張嘅情 ...
廢人有三分力

加油呀...不過我公司請人....樓主會唔會考慮...我份工好易做,吊下人就可以收工啦

樓主, 緊張冇用嘅, 只會做錯嘢, 仲衰, 同自己講, 小心啲做, 有慢冇懶, 啲習習聲就左耳入右耳出, 當佢唱歌, 大不了咪炒魷, 又唔使死嘅, 加油

我都一樣呀,剛做的士司機,反左第二日,d路真係唔識去,導航須有,但您一行錯左就要兜大圈,客人都以謂您玩野,個下心情好沮喪,係我錯既,車費,隨道我都冇收客人錢,咁
客人都接受我萛係咁,人地比緊機會您,唉,有冇ching可以幫到ed情況既人

所以都唔敢太睇少每一行業,佢地係有身酸既,個種壓力唔係個個承受到,做手板眼見功夫,係果個崗位做死更係熟能生考啦,但司機真係唔係咁簡單囉原來,對於新手黎講

引用:
原帖由 美腳寫輪眼 於 10-7-2024 19:00 發表

最黐線就係,呢種緊張嘅情 ...
全因你個心唔定, 你以前返工都咁驚? 
你只做了幾日唔做, 有困難就放棄?  咁下一份再遇到呢D人, 咁點呢?  你只會不斷轉工作!
放鬆D!

鍵盤翻頁
左右