• 瀏覽: 6,905
  • 回覆: 55
  • 追帖: 2
+5

呢碟炒麵我可以講我一世人除咗花都一個大排檔嘅炒麵之外,呢間係第二好食,我淨係講嗰次機咋唔代表其他人,所以我每次嚟曼谷一定嚟呢間食,一定要早嚟,如果一入黑排晒長龍

泰國翅我一般,唐人街有檔婆婆賣魚肚羹我覺得好正,好似香港碗仔翅既湯,落D醋真係正

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2024-7-10 19:38 發表

泰國翅我一般,唐人街有檔婆婆賣魚肚羹我覺得好正,好似香港碗仔翅既湯,落D醋真係正
佢呢間魚肚羹都唔錯,不過今日突然間想食魚翅就叫啦,其實我最主要就係過嚟食佢個炒麵

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2024-7-10 19:40 發表

佢呢間魚肚羹都唔錯,不過今日突然間想食魚翅就叫啦,其實我最主要就係過嚟食佢個炒麵
而家曼谷熱定香港熱??

每次行唐人街都係滿頭大汗,胃口大減

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2024-7-10 19:43 發表

而家曼谷熱定香港熱??
反正我夜晚唔使開冷氣瞓,香港真係唔知

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2024-7-10 19:44 發表

反正我夜晚唔使開冷氣瞓,香港真係唔知
咁西利........你唔係去左泰國好耐既即,香港都係咁熱,熱死人

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2024-7-10 19:45 發表

咁西利........你唔係去左泰國好耐既即,香港都係咁熱,熱死人
好似而家我喺唐人街,只要有風吹埋嚟都唔會覺得太熱

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2024-7-10 19:46 發表

好似而家我喺唐人街,只要有風吹埋嚟都唔會覺得太熱
https://youtu.be/FGK1LN6typo?feature=shared

據說呢間, 係T&K老闆個女開喎~

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2024-7-10 19:40 發表

有冇準備打包一份返去慰藉老婆?

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2024-7-10 20:13 發表

https://youtu.be/FGK1LN6typo?feature=shared

據說呢間, 係T&K老闆個女開喎~
多謝介紹,其實你哋真係唔相信,我真係唔係咁食得㗎咋,我係少食多餐,我同大人10年前開始已經發覺個胃口越嚟越細,我哋喺香港一日食兩餐,所以自助餐久唔久一次OK,但係你叫我成日食真係冇興趣,每次去到好似要迫自己食,唔食又好似有啲蝕底,所以我寧願周圍去每樣都試吓好過

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2024-7-10 20:16 發表

佢今日個quota已經夠啦,佢夜晚基本五點後都唔食嘢,所以你好少見到佢同我一齊宵夜

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2024-7-10 20:16 發表

同埋我一早問過佢,佢話唔鍾意食曼谷啲魚翅,佢淨係鍾情食澳門嗰啲魚翅,所以我同佢講今次返去同去澳門食,反正我哋要去珠海玩10日

個魚翅會唔會好腥味。

引用:
原帖由 週末寧靜。 於 2024-7-10 20:21 發表

個魚翅會唔會好腥味。
咁又唔會,不過個湯底就比較稀

主題標籤 #大排檔
鍵盤翻頁
左右