• 瀏覽: 19,119
  • 回覆: 51
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 gozilla1941 於 2008-2-20 01:21 AM 發表
翌日,瞓到8點幾. 打的去青州劉記食豬扒包
劉記...大利來記豬扒飽出名d喎!

回覆 引用 TOP

等抽優質新股
.
引用:
原帖由 wahwah71 於 2008-2-20 03:07 PM 發表

出名 =/= 好食  
同意,我都好想試下劉記的滋味....因為,我又係未試

剛才去搵下,原來劉記好出名的。

http://www.pbasehk.com/murphymyf/murphymyf3682

回覆 引用 TOP

劉記........好似好正咁 bor........
等我又同男朋友去試吓先~~
但請問近邊區??點去??

回覆 引用 TOP

樓主, 請pm 我關於青州劉記地址 ?

另外官也街沛記蛋糕幾錢個呀 ? 睇見 ...下次去澳門試下先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahwah71 於 2008-2-20 03:07 PM 發表
出名 =/= 好食  
同意...大利來記只係出名,味道其實一般...但係就勁多人排隊買
之前同朋友去,佢係都要試食,侷住陪佢排隊

讀萬卷書不如行萬里路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 imlovelygirl 於 2008-2-20 04:06 PM 發表
但請問近邊區??點去??
劉記係青州小學後面
附近係"筷子基""跑狗場"
好多巴士線都去果附近, 可以落車問下人
劉記7點開
豬扒包係香港人黎講幾出名, 不過我去過幾次食早餐都見澳門人叫撈麵食
另外咖哩雞絲包都好食

回覆 引用 TOP

請問蟲仔餅係咩黎?去咗四次澳門都未見過...
個名好.....

讀萬卷書不如行萬里路

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

我新年去諗住去劉記食……

點知……初七啟市=.=

回覆 引用 TOP

乜你唔係只在中國遊咩..遊埋過黎既

你去澳門又食乜呀 ? 推薦下...

我食過大利都覺一般炸..

回覆 引用 TOP

但請問近邊區??劉記在青洲大馬路,青州小學後面的寮屋區內.
你面向青州小學,在小學右邊的託兒所旁邊的小路行入去,會見到小學後面有株大樹,劉記就在樹下,
點去?? 我在新馬路打的去,約二十元,另可在新馬路(議事亭前地 / 永亨銀行大廈)坐26號巴士去.$2.5/位

無悔八十年代

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xenon0815 於 2008-2-20 05:50 PM 發表
請問蟲仔餅係咩黎?去咗四次澳門都未見過...
個名好.....
蟲仔餅是一種甜耶耶,有啲似曲奇餅的餅食.

無悔八十年代

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gozilla1941 於 2008-2-23 16:56 發表

蟲仔餅是一種甜耶耶,有啲似曲奇餅的餅食.
我覺得似d椰子餅,所以唔好~~

我最鐘碗粥多d

MTV放送區
澳門就是與別不同

身體發膚,受之父母,不敢毀傷,孝至始也。

回覆 引用 TOP

三盞燈的成群的椰汁雞面,魚湯粉,撈面幾好,etc...(記著唔好去雅馨,雅香...)

還有三盞燈都有好多南亞小食,好多香港人黎澳門都起哥到搵食的....

黑沙環的002椰汁雞面,魚湯粉,撈面都好好食,etc,味比較濃...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]