• 瀏覽: 11,595
  • 回覆: 42
花甲海鮮煲$158 唔好吹水啦   老扳娘專湯港人加

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1969114 於 2008-3-22 04:40 PM 發表
花甲海鮮煲$158 唔好吹水啦 老扳娘專湯港人加
餐牌寫的…明碼實價,唔會騙人的。。

而花甲蟹煲就時價,成二百幾蚊一斤……因為先前要放低幾舊比何生同意大利人食野,冇錢食…

~噴射飛航。全球規模最大的噴射船隊~~
~時刻,我們在迎接世界蒞臨澳門。~
。 Jetfoil ~ TriCat ~ FlyingCat ~ PS-30 ~ Foilcat 。

回覆 引用 TOP

係呀
16浦以前係碼頭黎嫁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 12:15 AM 發表
係呀
16浦以前係碼頭黎嫁
個地方係就係對住新7馬路…

但係一座咁新既大廈,同隔離附近既舊樓呢,十六浦顯得格格不入

。 Jetfoil ~ TriCat ~ FlyingCat ~ PS-30 ~ Foilcat 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 祥星。PENHA 於 2008-3-23 12:17 AM 發表

個地方係就係對住新7馬路…

但係一座咁新既大廈,同隔離附近既舊樓呢,十六浦顯得格格不入
個度全部都係舊區黎

好奇待澳門重建ga樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 12:22 AM 發表

個度全部都係舊區黎

好奇待澳門重建ga樣
55…

不過澳門越黎越似一個賭城了,

我覺得反而要保留小部分既建築物,

如果唔係既話,去澳門除了去賭,就冇其他野了。

希望澳門政府不會單靠賭黎"振興"旅遊業……建築物往往反映一個地方既人民生活。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 祥星。PENHA 於 2008-3-23 12:28 AM 發表

55…

不過澳門越黎越似一個賭城了,

我覺得反而要保留小部分既建築物,

如果唔係既話,去澳門除了去賭,就冇其他野了。

希望澳門政府不會單靠賭黎"振興"旅遊業……建築物往往反映一個 ...
澳門除左賭同旅遊
真係唔知有咩搞wo
地方咁拿細....都同唔到我地香港爭啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 12:40 AM 發表

澳門除左賭同旅遊
真係唔知有咩搞wo
咁又係…

威記都算係有野行下……如果冇"假藍天",基本上成幢野都係18+…

但我覺得澳門有d美食吸引過香港……
香港個d好多都大公司做晒……周街都有,甚至樓下已經有,
澳門街頭好多都係小本經營……有d仲幾有特式…,我鐘意摸摸下d地方,最有滿足感
單係依一點足以證明澳門d野食係吸引過香港多多聲!。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 祥星。PENHA 於 2008-3-23 12:51 AM 發表

咁又係…

威記都算係有野行下……如果冇"假藍天",基本上成幢野都係18+…

但我覺得澳門有d美食吸引過香港……
香港個d好多都大公司做晒……周街都有,甚至樓下已經有,
澳門街頭 ...
冇錯
我去澳門都係為左食好野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1969114 於 2008-3-22 04:40 PM 發表
花甲海鮮煲$158 唔好吹水啦   老扳娘專湯港人加
你幾耐無去?
08年我去過三次, 都係呢個價錢.

唔去水佬榮去第二度食, 就平過呢個價.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 10:46 AM 發表

冇錯
我去澳門都係為左食好野
基本上澳門d野食正過香港…

我每次去澳門除左諗下點行之外,仲諗下去邊度食…
好有滿足感!

去賭?!一係交低幾舊比阿叔,一係就連本帶利攞返黎慢慢用~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shr000000 於 2008-3-23 12:40 AM 發表

澳門除左賭同旅遊
真係唔知有咩搞wo
哈哈....古5到仲有人角得hk同mo要爭
有無人會攞les vegas同ny去比
等於張學友定周星馳叻d
個人意見

每個人, 總有優點和缺點. 再多優點的人, 一定也有仍可改進的地方, 而缺點較多的人, 也總有叫人欣賞的地方

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2008-3-23 11:03 AM 發表

你幾耐無去?
08年我去過三次, 都係呢個價錢.

唔去水佬榮去第二度食, 就平過呢個價.
更更聖誕去 ,2個人花甲蟹4舊多 !

回覆 引用 TOP

距話花甲海鮮煲...5係花甲蟹煲......

每個人, 總有優點和缺點. 再多優點的人, 一定也有仍可改進的地方, 而缺點較多的人, 也總有叫人欣賞的地方

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maxnikki 於 2008-3-23 02:59 PM 發表

哈哈....古5到仲有人角得hk同mo要爭
有無人會攞les vegas同ny去比
等於張學友定周星馳叻d
個人意見
你有冇睇嫁
所以我咪話地方細冇得同我地爭lor
試下Macau同我地一樣咁大會點

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]