• 瀏覽: 15,085
  • 回覆: 16
用完滅蟲噴霧(炸彈)後是否要全屋清潔?

剛買了2個炸彈炸死D蚤, 用完後是否要全屋清潔? 真的有需要嗎?

熱賣及精選
全屋清潔? -------- >  我會全屋清潔,  安心d,  呢d野始終有毒

真的有需要嗎?   有需要

要用水洗一次?

我有小朋友,
所以全屋見光,
可觸及的地方都用清水抺一次,

引用:
原帖由 kentnklee 於 2008-9-10 10:50 AM 發表

我有小朋友,
所以全屋見光,
可觸及的地方都用清水抺一次,
me too

我清潔完先用,慘,又要清潔過...

引用:
原帖由 jcgw 於 2008-9-11 03:58 AM 發表

我清潔完先用,慘,又要清潔過...
為有再清潔過!  住得安心d麻

真係可以 炸死D蚤 ma????????

我未用過呀

引用:
原帖由 letyouloose 於 2008-9-11 08:59 AM 發表

真係可以 炸死D蚤 ma????????

我未用過呀
大大隻衣魚都焗死

不過如果d 蚤生左卵, 遲d 天氣o岩先又會有新的一批出黎

引用:
原帖由 mo9394 於 2008-9-11 09:37 發表

大大隻衣魚都焗死

不過如果d 蚤生左卵, 遲d 天氣o岩先又會有新的一批出黎
好厲害........

邊隻炸彈好? 有冇好介紹?

引用:
原帖由 fwing0 於 2008-9-11 09:53 AM 發表

好厲害........

邊隻炸彈好? 有冇好介紹?
都係o個兩隻牌子, 邊隻平買邊隻咋

我好期待有曱甴仔死出黎, 點知原來早排已經全部俾d 曱甴藥餌搞掂晒

d 炸彈淨係搞掂一隻衣魚

引用:
原帖由 mo9394 於 2008-9-11 10:55 AM 發表

我好期待有曱甴仔死出黎, 點知原來早排已經全部俾d 曱甴藥餌搞掂晒

d 炸彈淨係搞掂一隻衣魚
曱甴藥餌係唔係曱甴屋 ???? 我覺得好過嘖殺蟲水,  請問邊隻牌子?

引用:
原帖由 xmanman 於 2008-9-11 12:04 PM 發表

曱甴藥餌係唔係曱甴屋 ???? 我覺得好過嘖殺蟲水,  請問邊隻牌子?
no ar. 一包有六盒仔細細盒, d 藥餌食左, 唔會即死, 過一段時間先死. 其他曱甴食佢屍體時, 又會中毒

屋企唔算多曱甴, 所以係唔係非常有效唔敢講.

但夏天時, 用螞蟻藥餌, 對d 螞蟻就好有效

我用開都係大牌子o個隻"威 x", 不過有d 人話華潤超市有另一牌子 "蟲蟻 x" 更有效

引用:
原帖由 mo9394 於 2008-9-11 10:54 發表

都係o個兩隻牌子, 邊隻平買邊隻咋
請問邊二隻, 可唔可以 PM 我

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]