• 瀏覽: 1,055
  • 回覆: 12
一般喺市面上出售嘅蛋白粉whey protein有冇「糖」嘅成份

嘻嘻!不知所謂!
精選汽車

要好貴果d isolate咗果d先可能會0 carbo

引用:
原帖由 phoenix1031 於 2008-10-21 05:45 PM 發表

要好貴果d isolate咗果d先可能會0 carbo
糖嘅成份高唔高架

引用:
原帖由 海拉爾 於 2008-10-21 05:47 PM 發表

糖嘅成份高唔高架
唔高

引用:
原帖由 phoenix1031 於 2008-10-21 05:48 PM 發表

唔高
我膽固醇過高,平均每日食兩穀蛋白粉,唔知會唔會惡化病情呢

引用:
原帖由 海拉爾 於 2008-10-21 05:53 PM 發表

好難講...........但一定唔關入面d糖事..........
膽固醇過高應該係肝臟出咗問題.........過多既蛋白質會加重肝臟既workload, 唔係一件好事..........

引用:
原帖由 海拉爾 於 2008-10-21 05:53 PM 發表

我聽過d醫學報告....
膽固醇過高既人...應該連蛋白質都應該減少攝取....
蛋白質係有少量膽固醇架....
況且...就算呢份報告講既係錯.....
你求奇睇下d protein powder...既nutrition information...
奶粉就差唔多隻隻都有cholesterol架啦......膽固醇過高應該戒口..
小心d啦師兄...

引用:

買D低膽固醇既 我覺得CYTOGAINER算低

引用:
原帖由 蛋蛋!!! 於 2008-10-21 10:56 PM 發表

我聽過d醫學報告....
膽固醇過高既人...應該連蛋白質都應該減少攝取....
蛋白質係有少量膽固醇架....
況且...就算呢份報告講既係錯.....
你求奇睇下d protein powder...既nutrition information...
奶粉就差唔 ...
我食開果隻EAS whey protein有24%cholesterol,算唔算高
仲有我睇過一隻Isolate Whey Protein嘅成份,佢嘅cholesterol係零%,轉食果隻係咪好d呀?

引用:
原帖由 mybbbilly 於 2008-10-22 04:10 AM 發表

呢隻係咪weight gainer黎架

引用:
原帖由 海拉爾 於 2008-10-22 03:56 PM 發表

呢隻係咪weight gainer黎架
cytogainer係gainer黎架...而且....好甜...甜到唔知點咁.......
你身體有呢個問題都係唔好諗呢隻喇....
isolate既protein肯定好少少啦我諗.......
不過身兄係咪肯定左自己有需要食先??

引用:
原帖由 蛋蛋!!! 於 2008-10-22 10:51 PM 發表

cytogainer係gainer黎架...而且....好甜...甜到唔知點咁.......
你身體有呢個問題都係唔好諗呢隻喇....
isolate既protein肯定好少少啦我諗.......
不過身兄係咪肯定左自己有需要食先??
我都質疑食supplement係咪真係咁有效

引用:
原帖由 mybbbilly 於 2008-10-22 04:10 AM 發表

你係咪白痴咖講真?人地膽固醇過高你仲叫人飲高糖份gainer呀?你on9咖?
一時又話銀城賣假粉,人地講緊protein你又講gainer,你坐住個腦講野,定一話你分吾倒gainer同protein呀?
我好質疑你條kai子係咪gym都未做過係度扮代表

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]