• 瀏覽: 10,963
  • 回覆: 49
之前都有post講大埔裝修 <http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8146150&extra=&page=1>,但唔識點樣回,所以開新post....

我地上兩星期都問左幾間裝修攞報價,有平有貴,暫時心水淨低兩間,應該今個星期會有決定,希望年底可以裝修完,農曆年前可以攪掂哂入伙啦,唔知有無其他大埔版友都會係呢排裝修呢?或者可以交流下意見?

熱賣及精選
我都係太湖友,剛收樓,搵消防局對面黑沉沉C字頭報價,好貴。
依家等緊直街有間A字報價。
你有無好介紹呀?

黑沉沉C字頭我直情無搵呀,因為睇佢門口寫啲客,好似多數都係豪宅,我地要求比較低,都係多數搵裝修公司咋,設計公司淨係搵得一間,搵左間女仔名A字頭,唔知係咪你講果間.......我地都仲有去大埔墟搵報價,有一間幾好,個師傅好多好主意,但佢貴左啲,所以都未必搵佢........

呵呵, 之前的post係我開但係我重未收樓 ......
唔知道你哋係唔係 480sf / 471sf單位 ? 因為我想做全開放式 (拆房牆同kitchen牆), 唔知道係唔係可以拆 (非主力牆) ??
謝謝

我都係太湖友...最近裝修完,480ft 兩房變一房,廁所門改咗廚房入面.
有無人知一期幾時可以用到香港x頻...pccx好慢

謝謝Copo同HoSee, 可以兩房變一房 = 可以拆牆 .... 謝謝.
我都係想廁所門改咗廚房入面, 可以多幅牆用 ~~~
海嘯令我的裝修預算少好多, 而家可能要先做泥水, 過年後先有錢做木工, 好灰 .....

引用:
原帖由 goosiemama 於 2008-10-27 04:00 PM 發表

C字頭都做好多太湖花園單位,我入去佢都用電腦show好多相,都ok, 不過就好貴,要20萬。

我搵A字頭那間都係女仔名,附近有7仔同埋糖水鋪及潮州食店,相信係同一間。

我個單位7xx呎,三房,&# ...
你樓主最好換埋煤氣喉...
因我妹妹裝收時冇換埋條喉,
之後裝熱水爐時師傅先發現原本條喉漏氣...
好彩佢住地下(連花園)咁先唔使搭棚...
如果唔係佢又唔見多幾千$啦。

引用:
原帖由 copo 於 2008-10-27 04:19 PM 發表

我都係太湖友...最近裝修完,480ft 兩房變一房,廁所門改咗廚房入面.
嘩,乜原來咁多太湖友,我地都係諗住經廚房入洗手間呀,但你個坐廁使唔使移好多位去就個企缸(或者浴缸?)?我地報價時有啲師傅話可以移過少少,咁個企缸就闊啲,但有啲師傅又話企廁唔郁得,你可唔可以比啲意見我地呀?

引用:
原帖由 copo 於 2008-10-27 04:19 PM 發表

我都係太湖友...最近裝修完,480ft 兩房變一房,廁所門改咗入面.
你把個廁所門封了嗎?
係廚房度加多對門入廁所?

引用:
原帖由 HoSee 於 2008-10-27 20:09 發表

嘩,乜原來咁多太湖友,我地都係諗住經廚房入洗手間呀,但你個坐廁使唔使移好多位去就個企缸(或者浴缸?)?我地報價時有啲師傅話可以移過少少,咁個企缸就闊啲,但有啲師傅又話企廁唔郁得,你 ...
我個坐廁無移位就個企缸都ok

冷氣專家,我發左個電郵去你公司請你報價安裝分體冷氣,唔知你收唔收到呢?

詳情:太湖,7xx 呎單位,廳及其中兩個房想改分體,可唔可以pm我報價?要包拆窗口機三部。

晤該。

引用:
原帖由 goosiemama 於 2008-10-27 11:02 AM 發表

我都係太湖友,剛收樓,搵消防局對面黑沉沉C字頭報價,好貴。
依家等緊直街有間A字報價。
你有無好介紹呀?
太湖 ....附近有間裝修黑店..... 你們自己小心D.....  (百佳後面)

1. The value of your account does not define your success.
2. see rise worry will rise more then, see drop n scare for drop deeper
3. 期指要有水頭, 期權要有權謀
引用:

未有日期..

1. The value of your account does not define your success.
2. see rise worry will rise more then, see drop n scare for drop deeper
3. 期指要有水頭, 期權要有權謀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]