• 瀏覽: 2,032
  • 回覆: 10
在跑步機跑步有無分別?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有.
跑步機比跑街有較好的吸震能力.
由於欠缺風阻. 以同樣速度, 跑步機比較舒服.
所以最好加少少斜度.

回覆 引用 TOP

wrong , 最大分別不在於風阻 ,
跑步機係由佢帶你跑 , 你跟本不用後蹬及爬地 , 所以你會覺得比較舒服

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ReT 於 2009-1-1 03:55 PM 發表

wrong , 最大分別不在於風阻 ,
跑步機係由佢帶你跑 , 你跟本不用後蹬及爬地 , 所以你會覺得比較舒服
無錯, 响街或場跑,都要100%靠自己發力向前跑,但跑步機條帶始終會幫到你一把既.

回覆 引用 TOP

有師兄講過
引用:
原帖由 liuchuen 於 2008-11-7 03:30 PM 發表

分別在跑機可以仆機, 跑街就有可能仆街.
亦可睇下幫5幫到你
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8470462&highlight=%B6%5D%A8B%2B%A4%C0%A7O

史鵰拔的屈別樹~ ^o^
斧山道運動場忠實fans  ‧“。‘’.

呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  呵  

回覆 引用 TOP

當然有分別啦! 跑機應該比跑石屎地舒服好多,
所以我唔會跑跑步機, 亦未試過跑, 更加唔想試tim.
這都只是我個人意見..

回覆 引用 TOP

我沒有錯.
因為我說出了兩點用跑步機的事實.
樓主不是問為什麼跑比跑步機比跑街舒服.

你說的可能是事實. 但不等如我錯.

跑步機對認真的跑手有一定的補足作用. 如外國天氣嚴寒或下雪, 跑手很多時都需要用跑步機(treadmill)練習. 請參考以下摘錄:
[Even Elites run on treadmills. Ingrid Kristiansen trained through tough Norwegian winters with two-a-day workouts on her treadmill. Once a week she ran 20 miles in about two hours. “I enjoy the time I spend on treadmill,” she said. “It helps me develop a good deal of concentration and mental toughness. When I am finally able to run the roads again, it’s no problem to run long either in training or in races." She had no problem running long in the London Marathon in the spring of 1985. Coming off a winter of mostly treadmill running, she set a world record of 2:21:06.]
Extracted from the book: The Competitive Runner’s Handbook, P. 615. Written by Bob Glover and Shelly-lynn Florence Glover. Published by Penguin Books

我不是專業跑手, 今季平均一星期只跑街6天70KM.
亦買了部treadmill放屋企. 夏季用.
http://us.home.lifefitness.com/content.cfm/t50

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ip2806 於 2009-1-1 08:35 PM 發表

我沒有錯.

跑步機對認真的跑手有一定的補足作用. 如外國天氣嚴寒或下雪, 跑手很多時都需要用跑 ...
According to my personal standard, those guys who can run 70Km per week are the elite group among the amateurs.  I think you can finish HK Full Marathon if you have not yet tried before.

Agree that running on treadmill can be a supplementary exercise to outdoor running.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ip2806 於 2009-1-1 08:35 PM 發表

我沒有錯.

跑步機對認真的跑手有一定的補足作用. 如外國天氣嚴寒或下雪, 跑手很多時都需要用跑 ...
Wa, Ching, 70Km a week, with a fansy treadmill (USD3,699), you must be a professional...

回覆 引用 TOP

我都唔會跑機,
亦都未試過跑機......

回覆 引用 TOP

引用:

我沒有錯.

c-hing
跑步機我只是調到最斜角度練習上斜耐力,
每周60-70k 已經不錯了,
對10k, 21k 比賽應付有餘;
但跑marthon 便不足夠。

回覆 引用 TOP