• 瀏覽: 6,494
  • 回覆: 198
引用:
原帖由 basiling 於 2009-1-9 10:53 PM 發表

井底之蛙
深圳便有
http://hk.youtube.com/watch?v=caruqiwUTvE&feature=PlayList&p=E120D93FC43039CD&index=13
人地冇聽過就係井底之蛙?

唔通你乜野都知道晒咁勁?

熱賣及精選
買富豪/丹尼士/MAN好過啦

應該買E200 Dart

先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝輕鐵車廠了。
香港愛車:FC6469,KX1072
直通巴:JP9513
香討北方支那五毛名單:
巧鬆x(強國AV女優)
冰火推x
soso1x1x
以上人士經查證後表面為香港人,實為支那蝗蟲!!
討伐五毛共奴!!香討人人有責!!
引用:
原帖由 AD56 於 2009-1-10 09:14 PM 發表

國產車身?用MAN偈得唔得?
個人覺得國產既車身唔令仔

如果九巴真係買佢地,到時分分鐘只捧城巴/新巴場...

引用:
原帖由 陳真師父 於 2009-1-10 10:54 PM 發表

難道你不容國貨有進步的空間?

而家旅遊巴設計已經不錯啦
唔係話佢地唔好

只係真係冇辦法對佢地產生興趣

引用:
原帖由 clw2007825 於 2009-1-9 09:42 PM 發表

有,不過我未聽過
孤陋寡聞

如大金龍XMQ6122G
http://www.king-long.com.cn/product/product.asp?pr_class=2&pr_mi=12&id=28

引用:
原帖由 FU482。FU2948 於 2009-1-10 11:08 PM 發表

唔係話佢地唔好

只係真係冇辦法對佢地產生興趣
咁你慢慢

除了旅遊車外,目前香港已有徐工集團的起重機,貨櫃碼頭有陝汽德龍、重汽HOWO和華凌拖頭,國產車是大勢所趨

引用:
原帖由 kwyau 於 2009-1-9 09:38 PM 發表

人地有SLF甚至Full SLF產品...
國內用家往往大多將貨就價
所以有錯覺..
因為大陸公交不是好搵錢的,往往要蝕,買車往往買低配的

*因此大陸廠出口車的質量好,不是偏心,而是國內用家不肯比多D錢

引用:
原帖由 68X 於 2009-1-10 05:18 AM 發表

富豪/丹尼士/MAN好過啦
如果配亞記車身,很有機會比五洲蟲砌。

有聞五洲蟲已為新巴砌好一部車,但新巴收車後很光火,打回頭要對方解體再砌

引用:
原帖由 FU482。FU2948 於 2009-1-10 09:58 PM 發表

個人覺得國產既車身唔令仔

如果九巴真係買佢地,到時分分鐘只捧城巴/新巴場...
匈牙利有Ikarus,在七十年代是世界第四大客車廠,現在得要買金龍。

連意大利和英國都買金龍客車,難到歐洲人的標準「倒退」了?

引用:
原帖由 三級警司 於 2009-1-10 11:24 PM 發表

有聞五洲蟲已為新巴砌好一部車,但新巴收車後很光火,打回頭要對方解體再砌
叫五洲蟲砌就應該預咗有呢D問題啦

五洲蟲個名咁"香"

捕捉 決定性的一刻
引用:
原帖由 三級警司 於 2009-1-10 11:24 PM 發表

證明五洲蟲死性不改

六國破滅,非兵不利,戰不善,弊在賂秦。賂秦而力虧,破滅之道也...
--> (六國)咁膚淺既?
--> 我(秦始皇)既意見代表秦國人整體意見!
引用:
原帖由 Ernest_chwai 於 2009-1-10 11:42 PM 發表

叫五洲蟲砌就應該預咗有呢D問題啦

五洲蟲個名咁"香"
http://baoliao.oeeee.com/59283.html
算把啦,連非洲人都唔滿意,粵東人點會買佢,當然揭西d同鄉更唔會上他的檔。

香港的五洲蟲也準備退了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]